
Εύκολο γρήγορο, πεντανόστιμο και μυρωδάτο. Αν το φτιάξεις δε θα χρειαστεί να ξανά «κυνηγήσεις» κουνέλι για αυτό το υπέροχο πιάτο. Είναι ιδανικό αν είσαι εργένης, γευστικότατο αν είσαι vegeterian ή vegan, πανεύκολο αν είσαι πρωτάρης.
Υλικά που θα χρειαστείς για 6 άτομα:
- 700 γρ. φρέσκα μανιτάρια
- 500 γρ. μικρά κρεμμύδια για στιφάδο
- 2 φλιτζάνια χυμό τομάτας ή τριμμένη
- 1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
- 1 δαφνόφυλλο
- 2 ξύλα κανέλας
- 8-10 μπαχάρια (ολόκληρα)
- Μια πρέζα τριμμένο γαρίφαλο
- Αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη, ελαιόλαδο.
Πως να το φτιάξεις:
- Σε μια κατσαρόλα με 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο σοτάρεις ολόκληρα τα κρεμμύδια (αφού πρώτα τα καθαρίσεις) για περίπου 12 λεπτά.
- Ανακάτεψε τα με μαλακές κινήσεις κάθε 4-5 λεπτά ώστε να πάρουν χρώμα.
- Στην συνέχεια ξέπλυνε τα μανιτάρια και ρίξε τα στην κατσαρόλα ολόκληρα, ανακάτεψε απαλά να πάρουν χρώμα, αν χρειαστεί πρόσθεσε 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο επιπλέον.
- 10 λεπτά μετά κι αφού πάρουν χρώμα τα μανιτάρια ρίξε τα ξύλα κανέλας, τα μπαχάρια, την δάφνη, το γαρίφαλο και σβήσε με το κρασί, ρίξε την τομάτα.
- Ρίξε λίγο αλάτι, πιπέρι και ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη.
- Άσε να βράζει σε δυνατή φωτιά για 15 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.

