
ΠΡΑΣΟΡΥΖΟ
Απλό ταπεινό αλλά πεντανόστιμο πιάτο !!!
Υλικά
- 3 πράσα κομμένα σε ροδέλες
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 1 φλ τσ ρύζι νυχάκι
- άνηθο
- δυόσμος
- 1 κύβο λαχανικών
- πιπέρι
- 1 λεμόνι
- λάδι
Εκτέλεση
- Τσιγαρίζουμε λίγο το κρεμμύδι και κατόπιν ρίχνουμε και το πράσο.
- Όταν μαραθεί και το πράσο, ρίχνουμε το ρύζι και το γιαχνίζουμε και αυτό λίγο.
- Ρίχνουμε το πιπέρι, τον κύβο και ζεστό νερό έως να σκεπαστούν όλα καλά
- Προσθέτουμε 3 κουτ σούπας περίπου άνηθο, 2-3 κουτ. σούπας δυόσμος, το μισό λεμόνι και ανακατεύουμε ελαφρά
- Χαμηλώνουμε την φωτιά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα (ελέγχουμε πάντα τα υγρά και δοκιμάζουμε εάν χρειάζεται λίγο ακόμα αλατάκι)
- Μόλις φουσκώσει το ρύζι και προς το τέλος, ρίχνουμε και το άλλο μισό λεμόνι (ή ολόκληρο εάν προτιμάτε) το βγάζουμε από την φωτιά και το αφήνουμε για κάνα 15λεπτο σκεπασμένο
- Σερβίρουμε στο πιάτο και ρίχνουμε από πάνω λίγο φρέσκο λαδάκι και γαρνίρομαι με λίγο ψιλοκομμένο άνηθο.
Καλή σας όρεξη !!