
Υλικά
- 1 πακέτο λαζανάκι
- 2 μικρές κρέμες γάλακτος
- 200 γραμμ. τυρί κρέμα τύπου Φιλαδέλφεια
- 100 γραμμ. φέτα
- 1 κούπα κίτρινο τυρί
- 1 συσκευασία μανιτάρια
- 1 συσκευασία μπέικον
- 1 κ.σ. βούτυρο
- αλάτι - πιπέρι
Εκτέλεση
- Τα λαζανάκια τα βράζετε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και ρίχνετε πολύ λίγο ελαιόλαδο στο νερό που βράζουν.
- Για τη σως βάζετε το βούτυρο σε ένα βαθύ τηγάνι και τα μανιτάρια να σοταρίσουν.
- Προσθέτετε το μπέικον για λίγα λεπτά να πάρει λίγο χρώμα άλλα να μην ξεραθεί.
- Μετά ρίχνετε τη Φιλαδέλφεια και τη φέτα, την κρέμα γάλακτος, λίγο αλάτι και μπόλικο πιπέρι.
- Τα αφήνετε να βράσουν για μερικά λεπτά να γίνουν όλα μαζί μια παχύρρευστη σως και μόλις το σβήσετε ρίχνετε την μισή κούπα κίτρινο τυρί.
- Το υπόλοιπο τυρί το ρίχνετε πάνω από τα λαζανάκια όταν τα σερβίρετε.
Δημιουργός συνταγής: Γιαγιά Μαίρη εν δράσει