Κασερόπιτα με ελαφριά μπεσαμέλ και χειροποίητο φύλλο



Μια συνταγή της κυρίας Tzela Antonopoulou για ΚΑΣΕΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΕΛΑΦΡΙΑ ΜΠΕΣΑΜΕΛ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟ ΦΥΛΛΟ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Κασερόπιτα με ελαφριά μπεσαμέλ και χειροποίητο φύλλο

Μπορείτε να τη φτιάξετε και με έτοιμο χωριάτικο φύλλο και με σφολιάτα!!!!

Υλικά ( ταψί του φούρνου)
Για το φύλλο
300 γρ αλεύρι γ.ο.χ
200 γρ αλεύρι σκληρό κίτρινο
1/3 κ.γ αλάτι
1 σφηνάκι λάδι
1 κ.σ ξύδι
1 κούπα νερό (να έχω μια ζύμη εύπλαστη)

Για τη γέμιση
2 κ.σ βούτυρο
3 κ.σ αλεύρι
3 κούπες καλά γεμάτες καυτό γάλα
Αλάτι πιπέρι
300 γρ κασέρι τριμμένο στον χοντρό
300 γρ γραβιέρα Νάξου τριμμένο στο χοντρό

Εκτέλεση
Ξεκινάω με τη μπεσαμέλ μου βάζοντας το βούτυρο σε μια κατσαρόλιτσα να κάψει . Καβουρδίζω ελαφρώς το αλεύρι μου και προσθέτω το γάλα μου( καυτό) σιγά σιγά ανακατεύοντας συνεχώς. Αλατοπιπερώνω ( προσέχω το αλάτι μου) και προσθέτω τα τριμμένα τυριά. Ανακατεύω να λιώσουν. Αφήνω την κρέμα στην άκρη καλά σκεπασμένη να κρυώσει.
Σε λεκανίτσα βάζω το αλεύρι,το αλάτι κάνω μια γουβίτσα και προσθέτω το λάδι το ξύδι και το νερό. Ζυμώνω μέχρι να έχω ένα εύπλαστο ζυμάρι,να μην κολλάει. Βλέπουμε αν χρειάζεται νεράκι ή αλευράκι και προσθέτουμε.
Χωρίζω 4 μπαλίτσες και ανοίγω 4 φύλλα.
Λαδώνω το ταψάκι μου και στρώνω κάτω 2 φύλλα τα οποία λαδώνω ενδιάμεσα , προσθέτω τη γέμιση και κλείνω με τα άλλα δύο. Λαδώνω την πίτα μου , ραντίζω με λίγο νεράκι και ψήνω μέχρι να ροδισει καλά!