Αφράτα κουλουράκια



Μια συνταγή της κυρίας Μαρινας Μισαηλιδου για ΑΦΡΑΤΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ εκτελεσμένη από την κυρία Μαρια Μιχου‎ στην ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Αφράτα κουλουράκια

Είναι μαλακά, αφράτα και μυρωδάτα!

Υλικα:
2 κεσεδακια των 200 γρ .γιαουρτι στραγγιστο.
1 κεσεδ.σπορελαιο
2 κεσ.ζαχαρη
3 αυγα +1 κροκο με λιγο νερο για επαλειψη
3 βανιλιες
Ξυσμα απο 2 πορτοκαλια
2 κ.γ.γεματες μπεικιν
Αλευρι γ.ο.χ.περιπου τωρα 750 γρ.

Ανακατευουμε με το συρμα ολα τα υλικα καλα και τελος προσθετουμε το αλευρι με το μπεικιν και ζυμωνουμε.
Η ζυμη ειναι μαλακη αφρατη ευπλαστη και δεν κολλα στα χερια.
Αφηνουμε για μιση ωρα να ξεκουραστει και πλαθουμε σε σχεδια τα τοποθετουμε στο ταψι με λαδοκολλα κανουμε επαλειψη με τον κροκο διαλυμενο με το νερο και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους μεχρι να ροδισουν.
Ειναι μαλακα ,αφρατα και πολυ μυρωδατα.
Βγαινουν 3 ταψια της κουζινας.