Πανακότα



Μια συνταγή της κυρίας Κατερινας Μαδικα για ΠΑΝΑΚΟΤΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Πανακότα

Υλικά
600 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
150 ml φρέσκο γάλα
6 κ.σ. ζάχαρη
2 βανίλιες
6 φύλλα ζελατίνη 

Εκτέλεση
Βαζουμε τη ζελατινη σε μπολ με κρυο νερο να μαλακώσει.
Βαζουμε ενα κατσαρολάκι στο ματι, ριχνουμε την κρεμα γάλακτος, το γάλα και τη ζαχαρη και μολις παρει μια βραση την τραβάμε, ριχνουμε τις βανιλιες και τη ζελατινη.
Ανακατευουμε καλα.
Τη ριχνουμε σε μπολακια και τα βαζουμε στο ψυγειο για περιπου τρεις ωρες.
Σερβιρουμε με μελι ή γλυκο κερασι σπιτικο, φτιαγμενο με τα χερακια μου.