Σουπιές κρασάτες



Μια συνταγή της κυρίας Gogo Samiou για ΣΟΥΠΙΕΣ ΚΡΑΣΑΤΕΣ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Σουπιές κρασάτες

ΥΛΙΚΑ
1 κιλο σουπιες Ελληνικές
3 κρεμμυδια
2 σκ σκορδο
4 πατατες
1 κρασοποτηρο λευκο κρασι
1 κρασοποτηρο λαδι
Χυμο απο δυο λεμονια
2 κοφτες κουτ της σουπας κον φλαουρ
Αλατι,πιπερι
Φρεσκια ριγανη.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βαζουμε πρωτα στην κατσαρολα τις σουπιες να απορροφησουν τα υγρα τους,μολις στεγνωσουν ριχνουμε το λαδι και τσιγαριζουμε τα κρεμμυδια, το καροτο σε φετες τις πατατες, το σκορδο, το αλατι, το πιπερι, την φρεσκια ριγανη.
Μολις παρουν λιγο χρωμα ανακατευουμε και σβηνουμε με το κρασι.
Μολις εξατμιστει το κρασι ριχνουμε 3 ποτηρια νερο και σκεπαζουμε.
Βραζουμε μεχρι να γινει το φαγητο.. σε χυτρα 25 λεπτα, σε κατσαρολα 45 δεν θελουμε πολλα υγρα μεσα στην κατσαρολα μας.
Μολις ειναι ετοιμο περνουμε τον χυμο απο 1,1/2 με 2 λεμονια και ανακατευουμε με τις 2 κουταλιες κορν φλαουρ, ριχνουμε στην κατσαρολα, κουναμε την κατσαρολα να παει παντου και μολις παρει μια βραση η σαλτσα σβηνουμε και σερβιρουμε..!!
Φοβερο φαγητο ..!!