Σοκολατόπιτα φουντουκιού



Μια συνταγή της κυρίας Tzeni Tsanaktsidou για ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ από την ομάδα στο Facebook ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!


Σοκολατόπιτα φουντουκιού

Σούπερ αφράτη, ζουμερή, εύκολη!!

ΥΛΙΚΑ 
ΜΕΤΡΑΜΕ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΟΤΗΡΙ ΤΑ ΥΛΙΚΑ (250ml)
4 αυγά,
2 κ.σ. ζάχαρη,
1 ποτήρι φρέσκο γάλα
1/2 ποτήρι σπορέλαιο
1,5 ποτήρι αλεύρι κοσκινισμένο μαζί με 6 κ.σ. κακάο
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια,
6 κ.σ. πούδρα φουντουκιού η και καρυδών
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν και να φουσκώσουν!
Ρίχνουμε σε δόσεις το γάλα - σπορέλαιο!
Σταματάμε το μίξερ και ρίχνοντας σιγά - σιγά αλεύρι - κακάο - βανίλια, ανακατεύουμε πολύ απαλά με μαρίζ για να μην ξεφουσκώσει το μείγμα!
Τέλος ρίχνουμε την πούδρα φουντουκιού και ανακατεύουμε 1 λεπτό.
Βάζουμε το μείγμα σε λαδωμένο πυρέξ ή ταψάκι (26 νούμερο) και ψήνουμε στους 180 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα, για 25 λεπτά, ανάλογα το φούρνο.

ΣΙΡΟΠΙ
Βράζουμε 2 ποτήρια νερό με 2 ποτήρια ζάχαρη και 50 γρ. κουβερτούρα για 4 λεπτά.
Σιροπιάζουμε και τα δυο καυτά αλλά σιγά - σιγά το σιρόπι.
Δηλαδή το απορροφά και συνεχίζουμε.
Αφήνουμε να κρυώσει.

ΓΛΑΣΟ
Βάζουμε στην εστία σε κατσαρολάκι 200γρ. κρέμα γάλακτος να ζεσταθεί. 
Σπάμε μέσα 200γρ. κουβερτούρα.
Ανακατεύουμε.
Την κατεβάζουμε και ρίχνουμε μέσα 2 κ.σ. βιτάμ. 
Ανακατεύουμε να γίνει λεία.
Την αφήνουμε λίγο σε θερμοκρασία δωματίου ανακατεύοντάς την και στη συνέχεια τη ρίχνουμε πάνω στην κρύα σοκολατόπιτα.
Διακοσμούμε όπως θέλουμε.