Τυροκούλουρα γεμιστά με Φιλαδέλφεια και γαλοπούλα



Μια συνταγή της κυρίας Tzela Antonopoulou για ΤΥΡΟΚΟΥΛΟΥΡΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ ΚΑΙ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Τυροκούλουρα γεμιστά με Φιλαδέλφεια και γαλοπούλα

Φανταστικά.... με τυρενια τραγανή κρούστα απ'έξω και πολύ αφράτα μέσα!!!!
Τέλεια για το σχολικό κολατσιό και όχι μόνο!!!!

Υλικά
2 φλ. τσ. γάλα χλιαρό
2 φακελάκια ξηρή μαγιά
4 κ.σ κόφτες ζάχαρη
3/4 φλ. αραβοσιτελαιο
2 αβγά σε θερμοκρασία δωματίου
2 κ.γ κόφτες αλάτι
1 κιλό περίπου αλεύρι γ.ο.χ.

Για τη γέμιση300-400 γρ Φιλαδέλφεια
22 φετουλες γαλοπούλα( 1 μισή φετουλα για κάθε κουλούρι)
500 γρ γκούντα για το τύλιγμα
1 αβγό και 1 ασπράδι με λίγες σταγόνες νερό για το αβγουλωμα!!!

Εκτέλεση
Σε μία λεκανίτσα βάζω το χλιαρό γάλα με τη ζάχαρη και τη μαγιά και ανακατεύω με ένα σύρμα καλά να διαλυθούν. Προσθέτω το λάδι τα αυγά και ανακατευω καλά .
Τέλος προσθέτω και το αλεύρι με το αλάτι σταδιακά και ζυμωνω μέχρι να έχω μια εύπλαστη ζύμη τρυφερή που να ξεκολλάει από τη λεκανίτσα μας!!!
Λαδωνω ελαφρώς τη λεκάνη μου και το ζυμάρι μου για να μην πιάσει πέτσα , σκεπάζω με καθαρή πετσέτα και αφήνω 1 μισή ώρα περίπου να φουσκώσει!!! Χωρίζω τη ζύμη μου σε 16 ίσες
μπαλιτσες.
Ανοίγω φύλλο οβάλ και όχι πολύ χοντρό.
Από τη μεγάλη μεριά αλείφω με ένα κουταλάκι τού γλυκού (γενναία ) με Φιλαδέλφεια και τοποθετώ από πάνω τη γαλοπούλα.
Ρολαρω και κλείνω τις άκρες.
Αυγουλωνω και από τις δύο μεριες και περνάω το κουλούρι μου από το τυρί οπως θα κάναμε και με το σουσάμι.
Ψήνω στους 180 αντιστάσεις για 30 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσουν και να κάνουν την κρουστα!