Χαλβάς με κακάο, μέλι και άρωμα μπανάνας



ΧΑΛΒΑΣ ΜΕ ΚΑΚΑΟ, ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑ ΜΠΑΝΑΝΑΣ ---> Μια συνταγή της κυρίας Efi Prentza από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Χαλβάς με κακάο, μέλι και άρωμα μπανάνας

Υλικά:
3/4 κούπας ελαιόλαδο
2 κούπες σιμιγδάλι χοντρό
1.5 κούπα μέλι
4 κούπες νερό
Φέτες και χυμό από μισό λεμόνι
2 ξυλάκια κανέλας,4-5 γαρύφαλλα
Μια ώριμη μπανάνα σε κομματάκια
Μια χούφτα καρύδια και μια χούφτα σταφίδες μαύρες..
2 κ.σ.κακάο

Εκτέλεση:
Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζω το νερό,το λεμόνι,τη κανέλα,τα γαρύφαλλα και τη μπανάνα και βράζω 5 λεπτά.
Κατεβάζω από τη φωτιά , αφαιρώ τις φέτες από το λεμόνι,τα γαρύφαλλα και τη κανέλα και προσθέτω το μέλι και ανακατεύω.
Αφήνω στην άκρη.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζω το λάδι να κάψει και προσθέτω το σιμιγδάλι.
Ανακατεύω συνεχώς με ξύλινη κουτάλα μέχρι να καβουρδιστεί το σιμιγδάλι.(8-10 λεπτά) και προσθέτω με προσοχή το σιρόπι,τις σταφίδες και τα καρύδια.
Ανακατεύω συνεχώς μέχρι να πήξει.
Χωρίζω το μείγμα στα δύο και στο ένα προσθέτω το κακάο.
Βάζω σε στρώσεις σε φόρμα και όταν κρυώσει ξεφορμάρω.
Το σχεδιάκι είναι από την φόρμα !