Υλικά
- 500 γραμ μουσκεμένο και καλά στημένο ψωμί
- 80 - 100 γραμ ταραμά
- 1 καρότο ψιλοτριμμένο
- 1 κρεμμύδι περασμένο από το μουλτι
- μια κούπα ψιλοκομμένο άνηθο και κρεμμυδάκια
- λίγο φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
- 4 κσ ελαιόλαδο
- 3 κσ φρυγανιά τριμμένη
- μπόλικο πιπέρι
- αλεύρι για το πανάρισμα
- σπορέλαιο για το τηγάνι
Εκτέλεση
- Μουσκεύουμε την ψίχα του ψωμιού και την στύβουμε καλά.
- Προσθέτουμε όλα τα υλικά μέσα σε μια λεκανίτσα. Προσοχή στην ποσότητα του ταραμά να μην μας γίνουν αλμυρά τα κεφτεδάκια!
- Ζυμώνουμε δυνατά και αφήνουμε στο ψυγείο για μια ωρίτσα περίπου.
- Μετά την μια ωρίτσα δοκιμάζουμε τη ζύμη, αν είναι μαλακή συμπληρώνουμε μια - δυο κουταλιές φρυγανιά, αν έχουμε στυμμένο καλά το ψωμάκι δεν θα χρειαστεί.
- Πλάθουμε χοντρά κεφτεδάκια, τα αλευρώνουμε και την ώρα που είναι να τα βάλουμε στο τηγάνι τα πατάμε λιγάκι να γίνουν πλακέ.
- Και κάτι ακόμα, για να μην μας χαλάσουν τα κεφτεδάκια καλό είναι να τα βάλουμε σε μικρό τηγάνι και να τα τηγανίζουμε 5-7 κάθε φορά ώστε να μην πέφτει η θερμοκρασία στο λάδι.

Δημιουργός συνταγής: Γιαγιά Μαίρη εν δράσει