Τούρτα Rafaello

Τούρτα ραφαέλο

ΤΟΥΡΤΑ RAFAELLO


Oλόλευκη χιονισμένη με καρύδα τούρτα !!!


Υλικά

Παντεσπάνι
  • 380 γρ αλεύρι φαρίνααπ ανακατεμένο με 2 κ γλ γεμάτα μπέικιν πάουντερ
  • 250 γρ ζάχαρη
  • 180 γρ γιαούρτι
  • 150 γρ αμύγδαλα τριμμένα
  • 5 αυγά
  • 180 μλ αραβοσιτέλαιο
  • 120 μλ γάλα καρύδας
  • 30 γρ ινδοκαρυδο

Γέμιση
  • 500 μλ κρέμα γάλακτος χτυπημένης με 40 γρ άχνη
  • 200 γρ σοκολάτα άσπρη λιωμένη με 50 μλ γάλα καρύδας
  • 200 γρ τυρί κρέμα Φιλαδέλφεια χτυπημένο. 50 γρ ινδοκάρυδο

  • Το γάλα καρύδας είναι 400 μλ.  Βάζουμε τα 50 μλ στη γέμιση και στο υπόλοιπο που μένει βάζουμε 1 κ.σ. άχνη και βρέχουμε το παντεσπάνι


Εκτέλεση

Για το παντεσπάνι
  1. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει αφρός.
  2. Προσθέτουμε το γιαούρτι, ανακατεύουμε απαλά με μαρίζ και βάζουμε εναλλάξ τα υπόλοιπα υλικά με τελευταίο το αλεύρι.
  3. Αδειάζουμε σε βουτυρωμένη, αρκετά βαθιά φόρμα 20 εκ.
  4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς με αντιστάσεις για 50 με 60 λεπτά.
  5. Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε 3 δίσκους.

Για τη γέμιση
  1. Ενώνουμε τη λιωμένη, χλιαρή σοκολάτα με το τυρί κρέμα με το μίξερ.
  2. Βάζουμε λίγη - λίγη την σαντιγί και ανακατεύουμε με μαρίζ με απαλές κινήσεις.
  3. Τέλος βάζουμε το ινδοκάρυδο.

Συναρμολόγηση
  1. Συναρμολογούμε: παντεσπάνι - γάλα - σαντιγί.
  2. Καλύπτουμε όλη την τούρτα με σαντιγί.
  3. Πασπαλίζουμε με ινδοκάρυδο και βάζουμε στο ψυγείο για 2 - 3 ώρες.

Παρατηρήσεις
  1. Το παντεσπάνι το επάνω μέρος το κόβουμε λεπτή φέτα για να είναι επίπεδο και δεν το χρησιμοποίούμε.
  2. Μπορούμε στην κρέμα να βάλουμε τριμμένα raffaello.

Τούρτα ραφαέλοΤούρτα ραφαέλο


Credits:

Πετρινα Μπαρδανη