Κοτόπουλο με Sweet Chili Sauce



ΚΟΤΌΠΟΥΛΟ ΜΕ SWEET CHILI SAUCE


ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Παίρνουμε κομμάτια κοτόπουλο... όπως μπούτια. φτερούγες.
Τα πλένουμε και τα βάζουμε στο ταψί.
Εκεί τα μαρινάρουμε με πάπρικα, αλάτι, πιπέρι, σκόρδο σκόνη, εάν θέλουμε βάζουμε λίγο μπούκοβο, λίγο λάδι.
Τα ανακατεύουμε και τα αφήνουμε στο ψυγείο για μια ώρα περίπου.
Ανάβουμε τον φούρνο σε μέτρια θερμοκρασία 18Ο βαθμούς!! 
Βαζουμε πολύ λίγο νεράκι, μισό ποτήρι του κρασιού, και το ψηνουμε για μια ώρα περίπου.
Γυρίζουμε το ταψί από την άλλη πλευρά και συνεχίζουμε το ψήσιμο.
Εάν έχει πάρει πολύ χρώμα χαμηλώνουμε την θερμοκρασία και ψήνουμε για μισή ώρα ακόμα.
Όταν είναι έτοιμο με ωραίο χρώμα και τραγανή πετσούλα το βγάζουμε και ρίχνουμε την ΣΩΣ που ανέφερα SWET CHILI SAUCE
Ρίχνουμε πάνω στο κοτόπουλο όπως είναι ζεστό και γυρίζουμε το κοτόπουλο και από τις δυο πλευρές να πάει παντού.
Επειδή είναι λίγο καυτερό μην ρίξετε όλο το μπουκάλι.. μισό είναι αρκετό.. εξαρτάται ποσο κοτόπουλο θα φτιάξετε φυσικά!!



Δημιουργός συνταγής: Georgia Chatzimanoli-Grimwood