Μουστοκούλουρα μαλακά με κακάο



Μια συνταγή της κυρίας Tzela Antonopoulou για ΜΟΥΣΤΟΚΟΥΛΟΥΡΑ ΜΑΛΑΚΑ ΜΕ ΚΑΚΑΟ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Μουστοκούλουρα μαλακά με κακάο

Υλικά
1 φλ λάδι ελαφρύ
1 φλ φρέσκο χυμό πορτοκάλι
1 φλ πετιμέζι
1/2 σφηνάκι κονιάκ
1/2 φλ ζάχαρη
1 κ.γ σόδα
1 κ.σ μπεικιν παουντερ
3 κ.σ γεμάτες κακάο
2 κ.γ κανέλα
1/3 κ.γ μοσχοκάρυδο
1/4 κ.γ γαρύφαλλο
μια πρέζα αλάτι
500 γρ αλεύρι γ.ο.χ περίπου ίσως και λίιιγο παραπάνω
Σουσάμι για πασπάλισμα

Εκτέλεση
Σε μία λεκανίτσα ανακατεύω καλά το λάδι το χυμό πορτοκαλιού( κρατάω λίγο να διαλύσω τη σόδα) τη ζάχαρη ,το πετιμέζι,το κονιάκ, το αλάτι και τα μυρωδικά μέχρι να διαλυθεί καλά η ζάχαρη και να ομογενοποιηθούν τα υγρά υλικά.
Διαλύω τη σόδα στο χυμό που κράτησα και το προσθέτω στα υγρά.
Κοσκινίζω το κακάο και το αλεύρι( όχι όλο εξαρχής κρατάω λίγο) προσθέτω σταδιακά και ζυμώνω μέχρι να έχω ένα εύπλαστο ζυμαρακι το οποίο θα είναι ελαφρώς κολλώδες.
Το αφήνω να ξεκουραστεί 10 λεπτά και πλάθω κουλουράκια.
Πασπαλίζω με σουσάμι και
ψήνω σε προθερμασμενο φούρνο στους 170 βαθμούς στο αερόθερμο για 15-20 λεπτά.