Τρουφάκια με καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα και καρύδια

Λαχταριστά και σοκολατένια τρουφάκια με καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα και καρύδια, τέλεια για γλυκό κέρασμα ή επιδόρπιο.

ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΟ ΖΑΧΑΡΟΥΧΟ ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΙΑ


Λαχταριστά και σοκολατένια τρουφάκια με καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα και καρύδια, τέλεια για γλυκό κέρασμα ή επιδόρπιο.


Υλικά

  • 3 πακέτα μπισκότα πτιμπέρ (ή άλλα της αρεσκείας σας)
  • 1 ποτήρι του κρασιού καρύδια
  • 1 συσκευασία βούτυρο (Βιτάμ)
  • 2 κουτιά καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα
  • 3 κ.σ. κακάο
  • 3 κ.σ. λικέρ της αρεσκείας σας
  • Μία πρέζα κανέλα (προαιρετικά)
  • Τρούφα σοκολάτας ή ινδική καρύδα για επικάλυψη


Εκτέλεση

  1. Θρυμματίζουμε τα μπισκότα και τα καρύδια στο μπλέντερ και τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
  2. Λιώνουμε το βούτυρο και το προσθέτουμε στο μείγμα των μπισκότων.
  3. Ρίχνουμε τα δύο κουτάκια καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα, το κακάο, το λικέρ και, αν θέλουμε, την κανέλα.
  4. Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  5. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 30-50 λεπτά να σφίξει.
  6. Πλάθουμε μικρά μπαλάκια και τα κυλάμε στην τρούφα σοκολάτας ή στην ινδική καρύδα, σύμφωνα με τις προτιμήσεις μας.

Λαχταριστά και σοκολατένια τρουφάκια με καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα και καρύδια, τέλεια για γλυκό κέρασμα ή επιδόρπιο.

Δημιουργός συνταγής: Άννα Αννούλα

Ακολουθήστε μας στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget