ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΟ ΖΑΧΑΡΟΥΧΟ ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΙΑ
Λαχταριστά και σοκολατένια τρουφάκια με καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα και καρύδια, τέλεια για γλυκό κέρασμα ή επιδόρπιο.
Υλικά
- 3 πακέτα μπισκότα πτιμπέρ (ή άλλα της αρεσκείας σας)
- 1 ποτήρι του κρασιού καρύδια
- 1 συσκευασία βούτυρο (Βιτάμ)
- 2 κουτιά καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα
- 3 κ.σ. κακάο
- 3 κ.σ. λικέρ της αρεσκείας σας
- Μία πρέζα κανέλα (προαιρετικά)
- Τρούφα σοκολάτας ή ινδική καρύδα για επικάλυψη
Εκτέλεση
- Θρυμματίζουμε τα μπισκότα και τα καρύδια στο μπλέντερ και τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
- Λιώνουμε το βούτυρο και το προσθέτουμε στο μείγμα των μπισκότων.
- Ρίχνουμε τα δύο κουτάκια καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα, το κακάο, το λικέρ και, αν θέλουμε, την κανέλα.
- Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 30-50 λεπτά να σφίξει.
- Πλάθουμε μικρά μπαλάκια και τα κυλάμε στην τρούφα σοκολάτας ή στην ινδική καρύδα, σύμφωνα με τις προτιμήσεις μας.
Δημιουργός συνταγής: Άννα Αννούλα
Ακολουθήστε μας στο Google News!