ΠΙΤΣΑ ΣΚΕΠΑΣΤΗ
Σπέσιαλ σπιτική πίτσα, σκεπαστή!
ΥΛΙΚΑ:
- 1 έτοιμο φύλλο σφολιάτας
- 500 γρ. γκούντα, τριμμένη
- 1 πακέτο λουκάνικα χωριάτικα, σε ροδέλες
- 15 φέτες μπέικον, ψιλοκομμένο,
- 1 κρεμμύδι ξερό, σε κυβάκια ,
- 200 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε ροδέλες,
- 1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης, ψιλοκομμένη
- 1 αυγό, χτυπημένο
- λίγο σουσάμι
- κέτσαπ
- μουστάρδα
Εκτέλεση:
- Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι λίγο ελαιόλαδο.
- Ρίχνουμε το κρεμμύδι, το αφήνουμε να τσιγαριστεί και μετά βάζουμε όλα τα υπόλοιπα (λουκάνικα, μπέικον, πιπεριά, μανιτάρια) και τα τσιγαρίζουμε για 5 λεπτά.
- Στρώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας σε ελαφρά λαδωμένο πυρέξ.
- Ανακατεύουμε σε ένα μπολ την κέτσαπ με την μουστάρδα, τη ρίχνουμε στη σφολιάτα και την απλώνουμε καλά να πάει παντού.
- Στρώνουμε το μισό γκούντα πάνω στο φύλλο, από πάνω τη γέμιση και στη συνέχεια το υπόλοιπο γκούντα.
- Σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας και το κλείνουμε περιμετρικά.
- Χτυπάμε το αυγό, αλείφουμε από πάνω και πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά.
Credits: Xristina Gewrgiopoulou