Πίτσα σκεπαστή

Πίτσα με φύλλο σφολιάτας

ΠΙΤΣΑ ΣΚΕΠΑΣΤΗ


Σπέσιαλ σπιτική πίτσα, σκεπαστή!


ΥΛΙΚΑ:

  • 1 έτοιμο φύλλο σφολιάτας
  • 500 γρ. γκούντα, τριμμένη
  • 1 πακέτο λουκάνικα χωριάτικα, σε ροδέλες
  • 15 φέτες μπέικον, ψιλοκομμένο,
  • 1 κρεμμύδι ξερό, σε κυβάκια ,
  • 200 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε ροδέλες,
  • 1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης, ψιλοκομμένη
  • 1 αυγό, χτυπημένο
  • λίγο σουσάμι
  • κέτσαπ
  • μουστάρδα


Εκτέλεση:

  1. Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι λίγο ελαιόλαδο. 
  2. Ρίχνουμε το κρεμμύδι, το αφήνουμε να τσιγαριστεί και μετά βάζουμε όλα τα υπόλοιπα (λουκάνικα, μπέικον, πιπεριά, μανιτάρια) και τα τσιγαρίζουμε για 5 λεπτά.
  3. Στρώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας σε ελαφρά λαδωμένο πυρέξ.
  4. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ την κέτσαπ με την μουστάρδα, τη ρίχνουμε στη σφολιάτα και την απλώνουμε καλά να πάει παντού.
  5. Στρώνουμε το μισό γκούντα πάνω στο φύλλο, από πάνω τη γέμιση και στη συνέχεια το υπόλοιπο γκούντα.
  6. Σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας και το κλείνουμε περιμετρικά.
  7. Χτυπάμε το αυγό, αλείφουμε από πάνω και πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι.
  8. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά.

Credits: Xristina Gewrgiopoulou