Τάρτα μπισκότου με κρέμα γιαουρτιού, βερίκοκα και μπανάνες



Μια συνταγή της κυρίας Βάνα Ντελή για ΤΑΡΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΟΥ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ, ΒΕΡΙΚΟΚΑ ΚΑΙ ΜΠΑΝΑΝΕΣ από την ομάδα στο Facebook ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!


Τάρτα μπισκότου με κρέμα γιαουρτιού, βερίκοκα και μπανάνες

Και η συνταγή μου
Για τη βάση
500 γρ μπισκότα ολικής (Παπαδοπούλου)
170 γρ βούτυρο λιωμένο

3 μπανάνες σε ροδέλες

Για την κρέμα
500 γρ γιαούρτι
5 βερίκοκα σε κομματάκια
70 γρ ζάχαρη
30 γρ σκόνη ζελατίνης
1/4 κούπας νερό

Για ντεκόρ
Κομμάτια βερίκοκου
Αμύγδαλο φιλέ

Εκτέλεση
Αλέθουμε τα μπισκότα και ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο.
Στρώνουμε στον πάτο αποστώμενης φόρμας.
Ισιώνουμε κι αφήνουμε να κρυώσει.
Στρώνουμε επάνω με ροδέλες μπανάνας και καλύπτουμε τη βάση.
Σε αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε τα κομματάκια βερίκοκου και τη ζάχαρη !
Αχνίζουμε 3' να λιώσει η ζάχαρη να φύγουν πολλά υγρά.
Αφήνουμε να κρυώσει κι ανακατεύουμε με το γιαούρτι.
Μουσκεύουμε τη ζελατίνη 5 λεπτά σε νερό βρύσης.
Κατόπιν ζεσταίνουμε στη φωτιά να λιώσει και την προσθέτουμε σιγά σιγά στο μίγμα γιαουρτιού!
Ανακατεύουμε καλά!
Ρίχνουμε την κρέμα επάνω στη μπισκοτένια βάση.
Αφήνουμε στο ψυγείο 3 ώρες και παραπάνω!
Κατόπιν στολίζουμε επάνω με φρέσκα βερίκοκα και αμύγδαλο φιλέ.