Τούρτα μπουένο




ΤΟΥΡΤΑ ΜΠΟΥΕΝΟ

Απλά τέλεια !!!

Υλικά Για τσέρκι 26 εκ.
Για το παντεσπάνι
5 αβγά
1 φλ ζάχαρη
1 φλ αλεύρι
3 κ.σ κακάο άγλυκο
μια πρέζα αλάτι
1 κ.σ μπέικιν πάουντερ

Για το σιρόπι
1 φλ ζάχαρη
1 φλ νερό
1 σφηνάκι κονιάκ

Για τη μους μπουένο
600 γρ κρέμα γάλακτος
250 γρ άλειμμα μπουένο ή δίχρωμη Μερέντα ( λευκή μαύρη) ότι βρείτε
6 στικ κίντερ μπουένο σπασμένα

Για το γαρνίρισμα
300 γρ κρέμα γάλακτος σε σαντιγί
1 σακουλάκι νιφάδες σοκολάτας
6 στικ κίντερ μπουένο κομμένα σε κομμάτια

ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Ξεκινάω να φτιάχνω το παντεσπάνι μου.
Χωρίζω τα ασπράδια και τους κρόκους από τα αβγά.
Χτυπάω τα ασπράδια με μια πρέζα αλάτι σε μαρέγκα.
Όταν αφρατέψει η μαρέγκα ρίχνω βροχηδόν τη ζάχαρη και συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να σφίξει πολύ και να γυαλίσει η μαρέγκα.
Στη συνέχεια προσθέτω έναν έναν τους κρόκους.
Σταματάω το μίξερ και διπλώνω μέσα στο μείγμα μου με μια μαρίζ το αλεύρι με το κακάο και το μπέικιν σταδιακά ( αφού πρώτα τα έχω κοσκινίσει).
Σε βουτυρωμένο ταψάκι αδειάζω το μείγμα μου και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά περίπου.
Αφήνω να κρυώσει ελαφρώς και ξεφορμάρω.
Όταν κρυώσει εντελώς κόβω το παντεσπάνι σε δύο δίσκους.
Ετοιμάζω το σιρόπι μου για να κρυώνει.
Βράζω το νερό με τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη.
Τραβάω από τη φωτιά και προσθέτω το κονιάκ.

Για τη Μους Μπουένο
Χτυπάω σε δυνατή ταχύτητα την κρύα κρέμα γάλακτος σε σαντιγί.
Προσθέτω το άλειμμα μπουένο ή τη δίχρωμη Μερέντα και ανακατεύω να ενσωματωθεί καλά.
Σε δίσκο σερβιρίσματος στρώνω τον πρώτο δίσκο παντεσπάνι , τοποθετώ το τσέρκι μου και σιροπιάζω το παντεσπάνι.
Απλώνω τη μισή μους και σπάω τα 6 στικ μπουένο και τα βυθίζω μέσα στη μους.
Βάζω το δεύτερο δίσκο παντεσπάνι , σιροπιάζω και απλώνω την υπόλοιπη μους.
Βάζω στο ψυγείο να παγώσει όλο το βράδυ.
Αποσπώ το τσέρκι,
χτυπάω την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος σε σαντιγί, φτιάχνω ροζέτες , γαρνίρω με νιφάδες σοκολάτας και διακοσμώ με κομμάτια κίντερ μπουένο.


Credits:
Tzela Antonopoulou