Μπακλαβάς

Μπακλαβάς με χειροποίητα φύλλα – Απίστευτα τραγανός και σιροπιασμένος

ΜΠΑΚΛΑΒΑΣ


Αυτός ο μπακλαβάς είναι τόσο νόστιμος και τέλεια σιροπιασμένος, που ξεπερνά ακόμα και τον αγοραστό! Η συνταγή εγγυάται τραγανό φύλλο, αρωματική γέμιση και πλούσιο σιρόπι.


Υλικά

Για τον μπακλαβά:
  • 1 πακέτο φύλλα κρούστας (από εργαστήρι που φτιάχνει χειροποίητα φύλλα ή 1½ πακέτο του εμπορίου)
  • 400 γρ. αγνό βούτυρο
  • 400 γρ. καρύδια, χοντροαλεσμένα
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1 κ.γ. γαρύφαλλο, τριμμένο
  • 2 κ.γ. φρυγανιά, τριμμένη

Για το σιρόπι:
  • 5 φλιτζάνια νερό
  • 4½ φλιτζάνια ζάχαρη
  • 1½ φλιτζάνι μέλι
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • 4-5 καρφάκια γαρίφαλο


Εκτέλεση

  1. Βουτυρώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε 4 φύλλα, αλείφοντας το καθένα με βούτυρο.
  2. Ρίχνουμε μπόλικη γέμιση από το καρύδι.
  3. Συνεχίζουμε με 3 φύλλα, βουτυρωμένα ανάμεσα, και ξανά προσθέτουμε γέμιση.
  4. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία κάθε 2-3 φύλλα μέχρι να τελειώσει η γέμιση.
  5. Για την επικάλυψη, στρώνουμε 6 φύλλα, βουτυρώνοντας ανάμεσα, και περιχύνουμε με το υπόλοιπο βούτυρο.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150°C για 1 ώρα και 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
  7. Αφήνουμε τον μπακλαβά να κρυώσει εντελώς.

Σιρόπι:
  1. Σε μια κατσαρόλα, βράζουμε το νερό, τη ζάχαρη, το μέλι, την κανέλα και τα γαρύφαλλα για 5 λεπτά από το σημείο βρασμού.
  2. Περιχύνουμε το καυτό σιρόπι πάνω στον κρύο μπακλαβά.

Μπακλαβάς με χειροποίητα φύλλα – Απίστευτα τραγανός και σιροπιασμένος

Δημιουργός συνταγής: Georgia Stergioudi

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!