Μπακλαβάς



ΜΠΑΚΛΑΒΑΣ ---> Μια συνταγή της κυρίας Georgia Stergioudi από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Μπακλαβάς

Πάντως το αποτέλεσμα ήταν μοναδικό....έγινε τόσο νόστιμος και τέλεια σιροπιασμένος που είναι καλύτερος και από αγοραστός

ΣΥΝΤΑΓΗ
1 πακέτο καλά φύλλα κρούστας (τα αγοράζω από εργαστήρι εδώ στην Καβάλα που φτιάχνει χειροποίητα φύλλα) αν αγοράσετε του εμπορίου θα βάλετε 1+1/2 πακέτο
400 γρ. αγνό βούτυρο
400 γρ καρύδια χοντροαλεσμένα
1 κ.γ κανέλα και 1 κ.γ γαρίφαλο τριμμένο
2 κ.γ φρυγανιά τριμμένη

Για το σιρόπι
5 φλιτζάνια νερό
4+1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
1+1/2 φλιτζάνι μέλι
1 ξυλάκι κανέλα και 4-5 καρφάκια γαρίφαλο

Έστρωσα 4 φύλλα στον πάτο βουτυρωμένα ανάμεσα.έριξα μπόλικη γέμιση από το καρύδι.
Εστρωσα 3 φύλλα βουτυρωμένα ανάμεσα και ξανάριξα γέμιση.κάθε 2-3 φύλλα πρόσθετα γέμιση...στο τέλος από πάνω έχω 6 φύλλα το βούτυρο που περίσσεψε το έριξα πάνω απο τον μπακλαβά.
Εψησα 1 ωρα και 15΄στους 150 οC και το άφησα να κρυώσει .
Εβρασα τα υλικά για το σιρόπι 5 ΄ και το έριξα κατευθείαν καυτό πάνω στον κρύο μπακλαβά.