
Ότι καλύτερο έχω φτιάξει!! Αφρός, εύκολα και νόστιμα!! Εγινε επίθεση!
Υλικά
- 500 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
- 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
- 1 κούπα γάλα χλιαρό
- 1 αυγό
- 1 κ.σ. αλάτι
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- 2 κ.σ. βούτυρο
- 20 λουκάνικα μεσαία ή μεγάλα κομμένα στη μέση
Εκτέλεση
- Στο κάδο του μίξερ ή σε λεκάνη βάζουμε το αλεύρι, σχηματίζουμε ένα κενό στη μέση και βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά, το γάλα τελευταίο.
- Βάζουμε το γάντζο ή με το χέρι και ζυμώνουμε καλά.
- Καλύπτουμε τη ζύμη με μεμβράνη και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για περίπου 40 λεπτά.
- Μόλις είναι έτοιμη η ζύμη την χωρίζουμε σε 20 μέρη στο μέγεθος όσο ένα καρύδι.
- Ανοίγουμε σε οβάλ σχήμα, βάζουμε το λουκανικάκι και τυλίγουμε καλά, ρισκάρουμε για να μην ανοίξουν στο τηγάνισμα.
- Βάζουμε λάδι αρκετό σε βαθύ τηγάνι και τα τηγανίζουμε να πάρουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.
- Τα βγάζουμε σε χαρτί κουζίνας να απορροφήσει το πολύ λάδι.
- Γίνονται πολύ αφράτα.
- Εγώ έβγαλα 21 πιροσκί.
- Από γέμιση μπορείτε να βάλετε ότι θέλετε.
Δημιουργός συνταγής: Elena Psilli, συνταγή Gogo Samiou