Πιροσκί με λουκάνικο



Μια συνταγή της κυρίας Gogo Samiou για ΠΙΡΟΣΚΙ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ εκτελεσμένη από την κυρία Elena Psillia στην ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Πιροσκί με λουκάνικο

Ότι καλύτερο έχω φτιάξει!! Αφρός, εύκολα και νόστιμα!!
Εγινε επίθεση🤣

Υλικά:
500 γρ αλεύρι γοχ
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 κούπα γάλα χλιαρό
1 αυγό
1 κσ αλάτι
1 κσ ζάχαρη
2 κσ βούτυρο
20 λουκάνικα μεσαία ή μεγάλα κομμένα στη μέση.

Εκτέλεση:
Στο κάδο του μίξερ ή σε λεκάνη βάζουμε το αλεύρι, σχηματίζουμε ένα κενό στη μέση και βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά, το γάλα τελευταίο.
Βάζουμε το γάντζο ή με το χέρι και ζυμώνουμε καλά.
Καλύπτουμε τη ζύμη με μεμβράνη και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για περίπου 40 λεπτά.
Μόλις είναι έτοιμη η ζύμη την χωρίζουμε σε 20 μέρη στο μέγεθος όσο ένα καρύδι.
Ανοίγουμε σε οβάλ σχήμα, βάζουμε το λουκανικάκι και τυλίγουμε καλά, ρισκάρουμε για να μην ανοίξουν στο τηγάνισμα.
Βάζουμε λάδι αρκετό σε βαθύ τηγάνι και τα τηγανίζουμε να πάρουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.
Τα βγάζουμε σε χαρτί κουζίνας να απορροφήσει το πολύ λάδι.
Γίνονται πολύ αφράτα.
Εγώ έβγαλα 21 πιροσκί.
Από γέμιση μπορείτε να βάλετε ότι θέλετε.