Χοιρινό πεντανόστιμο και ζουμερό



Μια συνταγή της κυρίας Βικης Αναματερου‎ για ΧΟΙΡΙΝΟ ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΟ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕΡΟ από την ομάδα στο Facebook ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!


Χοιρινό πεντανόστιμο και ζουμερό

Εξαιρετικός μεζές για μπύρα ουζάκι κρασί !!!

1 κιλό χοιρινό κρέας λαιμός κομμένος μεγάλα κομμάτια η σπάλα χοιρινή γίνεται και με ψαχνό αλλά με το λιπακι είναι ποιο νόστιμο
2 ντομάτες
2κρεμμυδια
2 πιπεριές πράσινες η ανάμεικτες
200 γρ τυρί σκληρό κεφαλοτύρι κομμένο κύβους
2 ποτήρια κρασι λευκό

Βάζουμε στο μουλτι την 1 ντομάτα το 1 κρεμμύδι και την 1 πιπεριά και τα κάνουμε πολτό τα ρίχνουμε σε ένα τάπερ μαζί με το κρέας και το κρασί τα ανακατεύουμε τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε όλη νύχτα στο ψυγείο
Την επόμενη μέρα βγάζουμε τα κομμάτια από το μπολ δεν τα ξεπλένουμε και τα βάζουμε σε ταψί κόβουμε την 1 ντομάτα το κρεμμύδι και την 1 πιπεριά χοντρά κομμάτια ρίχνουμε λάδι αλάτι πιπέρι και ψήνουμε σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο γίνεται και στη γάστρα γίνεται και στη λαδόκολλα νερό δεν βάζουμε βγάζουν τα λαχανικά αλλά το κοιτάμε κιόλας ψήνουμε αντιστάσεις 250 πάνω από 1 ώρα προς το τέλος βάζουμε και το κεφαλοτύρι.
Εξαιρετικός μεζές για κρασί και ουζάκι.