Μπισκοτάκια για το παγωτό




Μια συνταγή της κυρίας Tzela Antonopoulou για ΜΠΙΣΚΟΤΑΚΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΓΩΤΟ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Μπισκοτάκια για το παγωτό

Τα κλασσικά μπισκοτάκια παγωτού που νομίζω όλοι λατρεύουμε!!
Με λίγα υλικά....και η εκτέλεση πραγματικά πολύ πολύ εύκολη!!
Φτιάξτε τα και απολαύστε τα με το παγωτό σας....εμένα με ταξίδεψαν!

Υλικά
110 γρ βούτυρο lurpak
130 γρ αλεύρι γ.ο.χ κοσκινισμένο ( περίπου 1 φλ του τσαγιού)
130 γρ ζάχαρη άχνη
4 ασπράδια αυγού ελαφρώς χτυπημένα
Όλα τα υλικά σε θερμοκρασία δωματίου

Εκτέλεση
Σε ένα βαθύ μπολ βάζω το βούτυρο και το δουλεύω με μια μαριζ να μαλακώσει καλά.
Προσθέτω λίγη λίγη την άχνη ενσωματώνοντας την μέσα στο βούτυρο κάθε φορά.
Στη συνέχεια προσθέτω σταδιακά το κοσκινισμένο αλεύρι ενσωματώνοντας το κι αυτό μέσα στο βούτυρο με την άχνη.
Τέλος προσθέτω σταδιακά και τα ασπράδια και ενσωματώνω μέσα στη ζύμη.
Η ζύμη μας θα είναι μαλάκια πολύ και θα περνάει μέσα από τον κορνε.
Στρώνω λαδόκολλα στα ταψακια μου.
Προθερμενω το φούρνο μου στους 180 βαθμούς στο αεροθερμο.
Με έναν κορνε με στρογγυλή μύτη μπροστά κάνω μπαστουνακια.....όχι πολύ μεγάλα....τα μπισκοτάκια απλώνουν.
Αφήνω λίγη απόσταση μεταξύ τους.
Ψήνω για 10-12 λεπτά ανάλογα με το φούρνο σας ή μέχρι να χρυσαφισουν.
Αφήνω να κρυώσουν καλά και φυλάω σε γυάλινο βάζο και κλείνω καλά.
Σερβίρω με το παγωτό μου!!