
Μια συνταγή του κυρίου Χρηστου Λαμια για ΑΤΟΜΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ από την ομάδα στο Facebook ΑΓΑΠΑΜΕΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!
Υλικά
1 πακετο φυλλο κρουστας
4 αυγα
1 κουπα ζαχαρη
1 κουπα σιμιγδαλη ψιλο
200 γρ βουτυρο φρεσκο
50 γρ βουτυρο κερκυρας
Ξυσμα απο ενα πορτοκαλι
2 βανιλιες
1 λιτρο φρεσκο γαλα
3,5 κουπες νερο
1 βανιλια
Χυμο απο μισο λεμονι
4 αυγα
1 κουπα ζαχαρη
1 κουπα σιμιγδαλη ψιλο
200 γρ βουτυρο φρεσκο
50 γρ βουτυρο κερκυρας
Ξυσμα απο ενα πορτοκαλι
2 βανιλιες
1 λιτρο φρεσκο γαλα
Για το σιροπι:
4 κουπες ζαχαρη3,5 κουπες νερο
1 βανιλια
Χυμο απο μισο λεμονι
Εκτέλεση
Φτιαχνουμε το σιροπι και απο τη στιγμη που θα αρχισει να βραζει το κραταμε για 5 λεπτα και το αφηνουμε στην ακρη να κρυωσει!
Κρεμα:
Χτυπαμε τα ασπραδια να γινουν μαρεγκα και ριχνουμε σταδιακα εναν εναν τους κροκους.
Σε μια κατσαρολα με χοντρο πατο ριχνουμε το γαλα το σιμιγδαλι τη ζαχαρη το ξυσμα και τις βανιλιες.
Βραζουμε μεχρι να πηξει, ριχνουμε σιγα σιγα και τα αυγα και μετα ριχνουμε τα 50 γρ βουτυρο ανακατευοντας μεχρι να ενσωματωθει!
Κοβουμε τα φυλλα κρουστας στα 3 και αφου εχουμε λιωσει το φρεσκο βουτυρο τα βουτυρωνουμε ενα ενα βαζοντας στο καθενα απο 1,5 κουταλια του γλυκου απο τη κρεμα!
Τυλιγουμε σε ρολλακια ριχνουμε οσο βουτυρο μας περισεψε και ψηνουμε στους 190 βαθμους για 30-35 λεπτα!
Σιροπιαζουμε ζεστο το γλυκο κρυο το σιροπι!
Κρεμα:
Χτυπαμε τα ασπραδια να γινουν μαρεγκα και ριχνουμε σταδιακα εναν εναν τους κροκους.
Σε μια κατσαρολα με χοντρο πατο ριχνουμε το γαλα το σιμιγδαλι τη ζαχαρη το ξυσμα και τις βανιλιες.
Βραζουμε μεχρι να πηξει, ριχνουμε σιγα σιγα και τα αυγα και μετα ριχνουμε τα 50 γρ βουτυρο ανακατευοντας μεχρι να ενσωματωθει!
Κοβουμε τα φυλλα κρουστας στα 3 και αφου εχουμε λιωσει το φρεσκο βουτυρο τα βουτυρωνουμε ενα ενα βαζοντας στο καθενα απο 1,5 κουταλια του γλυκου απο τη κρεμα!
Τυλιγουμε σε ρολλακια ριχνουμε οσο βουτυρο μας περισεψε και ψηνουμε στους 190 βαθμους για 30-35 λεπτα!
Σιροπιαζουμε ζεστο το γλυκο κρυο το σιροπι!