Αφράτα κουλουράκια - ψωμάκια με σουσάμι



Μια συνταγή της κυρίας Tzeni Tsanaktsidou για ΑΦΡΑΤΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ - ΨΩΜΑΚΙΑ από την ομάδα στο Facebook ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!


Αφράτα κουλουράκια - ψωμάκια με σουσάμι

ΠΑΡΑΑΑΑΑ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΑ ΑΛΛΑ ΠΑΡΑΑΑΑ ΠΟΛΥ ΑΦΡΑΤΑ ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ!!!!!!!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΕΤΡΑΜΕ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΟΤΗΡΙ η ΚΟΥΠΑ (250 ml):
1 ποτηρι γαλα φρεσκο χλιαρο,
1 φακελακι ξερη μαγια,
2 κ.σ.ζαχαρη,
1 αυγο,
1 φλυντζ του ελληνικου καφε σπορελαιο,
1 κ.γ.κοφτο αλατι,
περιπου 3 ποτηρια αλευρι εδω το ρυθμιζουμε εμεις!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βαζουμε στο μπολ το γαλα-μαγια-ζαχαρη ανακατευουμε και το σκεπαζουμε για 15 λεπτα!
Στην συνεχεια ριχνουμε το αυγο-σπορελαιο και ανακατευουμε 1 λεπτο με συρμα!
Ριχνουμε 1 ποτηρι αλευρι και το αλατι και ανακατευουμε με ξυλινη κουταλα!
Συνεχιζουμε ριχνουμε μισο ποτηρι αλευρι και ανακατευουμε με ξυλινη κουταλα!
Συνεχιζουμε ριχνουμε μισο ποτηρι αλευρι και αρχιναμε να ζυμωνουμε!
Ριχνουμε χουφτα-χουφτα αλευρι ζυμωνουμε σε πολυ αφρατη ζυμη να μην κολλαει!
Την σκεπαζουμε για 1 ωρα!
Στην συνεχεια κοβουμε την ζυμη σε 6 ισα κομματια!
Αυτα τα κομματια τα φτιαχνουμε μπαλιτσες και τις σκεπαζουμε για 30 λεπτα!
Συνεχιζουμε ανοιγουμε τις μπαλιτσες ολες σε φυλλαρακια μακροστενα και καθενα τα τυλιγουμε σε ρολο και τα γυρναμε να τους δωσουμε το σχημα σαλιγκαριου!
Τα βαζουμε στην λαδοκολα στο ταψι και τα αφηνουμε για 30 λεπτα!
Τελος τα αλοιφουμε με κροκο αυγου αραιωμενο με νερο εχουμε καβουρδισει σουσαμι και ριχνουμε στο καθενα και τα ψηνουμε στους 180 βαθμους προθερμασμενο αντιστασεις μεσαια σχαρα για 20 λεπτα φυσικα αναλογα τον φουρνο!