Εκμέκ κανταίφι Πολίτικο



ΕΚΜΕΚ ΚΑΝΤΑΙΦΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ


Σπιτικό εκμέκ κανταΐφι και κρέμα που είναι από τα πιο νόστιμα πολίτικα γλυκά

ΥΛΙΚΑ
500 γρ. κανταΐφι
200 γρ. βούτυρο αγνό
200 γρ. καρύδια
1/2 κ.γ κανέλα

για το σιρόπι:
3 φλυτζάνια νερό
4+1/2 φλυτζάνια ζάχαρη
1 φλυτζάνα χυμό πορτοκάλι
1/2 ξυλάκι κανέλας

Για την κρέμα:
1 λίτρο φρέσκο γάλα
250 γρ. χυμό πορτοκαλιού
200 γρ. ζάχαρη
6 αγά 160 γρ. κόρν φλάουρ
1 βανίλια 1 κ.σ βούτυρο.

Για την επικάλυψη
800 γρ. κρέμα γάλακτος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε 5 λεπτά το σιρόπι και το αφήνουμε να κρυώσει

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς.στο ταψί ξάνουμε το κανταΐφι και ρίχνουμε το καρύδι με την κανέλα. με τα δάχτυλα μας ανακατεύουμε ελαφρός για να περάσει το καρύδι μέσα από το κανταΐφι και να μην μας αρπάξει στον φούρνο
Ρίχνουμε το βούτυρο λιωμένο και ψήνουμε μέχρι να ροδίσει καλά για 35-40΄
Βάζουμε το γάλα σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε την βανίλια.Χτυπάμε σε μπολ τα αυγά με την ζάχαρη και το κορν φλάουρ να ομογενοποιηθούν
Προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού και ρίχνουμε μαζί όλο το μείγμα στο κατσαρολάκι με το γάλα.
Ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να πήξει η κρέμα
Αποσύρουμε από την φωτιά προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά.σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Σιροπιάζουμε το κανταΐφι μόλις το βγάλομε από τον φούρνο
Χτυπάμε καλά την κρέμα γάλακτος και ριχνουμε το 1/4 (της κρέμας γάλακτος) στην κίτρινη κρέμα για να γίνει πιο αφράτη
Στρώνουμε τις κρέμες αφού κρυώσει το κανταΐφι και απο το σιρόπιασμα


Credits:
Georgia Stergioudi