Κοχύλια με κιμά και παρμεζάνα



Μια συνταγή της κυρίας Αννας Αννούλα για ΚΟΧΥΛΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Κοχύλια με κιμά και παρμεζάνα

Υπέροχο λαχταριστό φαγητό για όσους αρέσουν τα ζυμαρικά

Υλικά
700γρ κιμάς μοσχαρίσιος
5κσ. ελαιόλαδο
1μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
1σκ σκόρδο ψιλοκομμένο
1κσ ξέρω θυμάρι
Λίγο μπαχάρι
1στικ κανέλα
2 φύλλα δάφνης
2κσ.πελτέ ντομάτα
300- 400γρ τομάτα κονκασέ
1κγ ζάχαρη
100γρ κόκκινο κρασί
200γρ.νερό
Παρμεζάνα για τό σερβίρισμα
500γρ μακαρόνια ( κοχύλια)

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε 3κσ ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον κιμά μέχρι να πάρει χρώμα. Αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα τόν κιμά και στο ίδιο τηγάνι με το υπόλοιπο λάδι σοτάρουμε το κρεμμύδι το σκόρδο και τά μπαχαρικά.
Στη συνέχεια βάζουμε τον κιμά το πελτέ σβήνουμε με κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Ρίχνουμε ντομάτα κονκασέ τη ζάχαρη το νερό και αφήνουμε να σιγοβράσει για 10 λεπτά.
Βράζουμε τα μακαρόνια ( κοχύλια)
Σερβίρουμε τα μακαρόνια μας με σάλτσα κιμάς από πάνω και πασπαλίζουμε με παρμεζάνα!