Αλμυρό κέικ με σπανάκι



Μια συνταγή της κυρίας Δωρας Περρου‎ για ΑΛΜΥΡΟ ΚΕΙΚ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Αλμυρό κέικ με σπανάκι

Υλικά
250γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
4 αβγά
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
¾ φλιτζανιού ελαιόλαδο
350γρ. σπανάκι πλυμένο και σε κομμάτια
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 μικρό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1 μικρό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
400γρ. φέτα χοντροσπασμένη
πιπέρι, λίγο αλάτι

Διαδικασία
Μαραίνετε το σπανάκι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και περιμένετε να στεγνώσει από τα υγρά του.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς.
Σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το λάδι, τα αβγά και το γιαούρτι. Προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά κι ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Βάζετε το μείγμα σε λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα του κέικ και ψήνετε στους 180 βαθμούς!