Χοιρινό κότσι με μπύρα και μουστάρδα στη γάστρα



Μια συνταγή της κυρίας Tzela Antonopoulou για ΧΟΙΡΙΝΟ ΚΟΤΣΙ ΜΕ ΜΠΥΡΑ ΚΑΙ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Χοιρινό κότσι με μπύρα και μουστάρδα στη γάστρα

Λουκούμακι έγινε!!!
Κότσι χοιρινό με μπύρα και μουστάρδα στη γάστρα!!!

Υλικά
3 κότσια χοιρινά ( από τα πίσω μπουτάκια του χοιρινού)
3 σκελίδες σκόρδο σε φετούλες
1 κ.γ ρίγανη
1 κ.γ θυμάρι
1 κ.σ mix μπαχαρικών για κρέας
2 κ.σ γεμάτες γεμάτες μουστάρδα με πιπεριές Φλωρίνης
1/2 κουτάκι μπύρα
1/3 φλ. λάδι
Αλάτι χοντρό
Φρέσκοτριμμένο πιπέρι
Χυμό από μισό λεμόνι
5-6 πατατούλες για γαρνιτούρα

Εκτέλεση
Βάζω στη γάστρα τα κότσια.
Κάνω τρεις σχισμές σε κάθε κοτσι εδώ κι εκεί και βάζω μέσα από μια φετούλα σκόρδο σε κάθε σχισμή.
Το υπόλοιπο σκορδάκι το αραδιάζω στις πατατούλες.
Αλατοπιπερώνω καλά και μπαχαρωνω το κρέας απ'ολες τις μεριές.
Κόβω τις πατατούλες ,τις αραδιάζω στη γάστρα , αλατοπιπερώνω , αρωματίζω με ρίγανη και θυμάρι.
Ανακατεύω καλά τη μουστάρδα και τη μπύρα μαζί.
Περιχύνω το φαγητό μου .
Προσθέτω λίγο λεμόνι και το λαδακι.
Ψήνω σκεπασμένο το φαγητό μου.... στους 180 βαθμούς για 2 μισή με τρεις ώρες περίπου.
Ξεσκεπάζω προς το τέλος τη γάστρα μου για να πάρει ωραίο χρωματάκι!!!!
Μπορείτε να βάλετε το φαγητό σας στο ψυγείο όλο το βράδυ πριν το ψήσετε( να το ετοιμάσετε από βραδύς) να μαριναριστεί και να το ψήσετε το πρωί!