Χορτόπιτα



Μια συνταγή της κυρίας Sunday Lous για ΧΟΡΤΟΠΙΤΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Χορτόπιτα

Θαυμάσια χορτόπιτα, με ωραίο καλοψημένο φύλλο !!!

ΥΛΙΚΑ
(για το φύλλο: 700γρ.αλευρι, 1 ποτηράκι κρασιού λάδι,
1 κ.γλ. μπέικιν, 2κ.σ.ξυδι, 1κ.γλ.αλατι και περίπου ενάμισι ποτήρι χλιαρό νερό)

ΥΛΙΚΑ ΓΕΜΙΣΗΣ
1 κιλό χόρτα (σπανάκι, λάπατα, σέσκουλα, καυκαλήθρες)
2 πράσα (το άσπρο μέρος)
4-5 κρεμμυδακια
1 ξερό κρεμμυδι
Ανιθο μισό ματσακι και
Μαιδανο, πιπερι
600 γρ. Φετα
Αλάτι Αν χρειάζεται (λόγω φέτας)
2 αυγα
3 κουταλιές της σούπας τραχανά, για να απορροφάει τα υγρα
Λάδι για το σωταρισμα.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σωταρουμε ελαφρώς (ελάχιστα) όλα τα χορταρικά ίσα να μάραθουν με λίγο λαδι. Βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, τον τραχανά, εκτός από τα αυγά και τη φέτα, που τα βάζουμε αφού κρυώσει η γέμιση λίγο.

Για το σπιτικό φύλλο
Χώριζουμε τη ζυμη σε οκτώ μπαλάκια και ανά τέσσερα τα βουτυρωνουμε και τα άφηνουμε για μια ώρα στο ψυγείο.
Άνοιγουμε μετά δύο φύλλα (κάθε φύλλο από 4 δλδ) ένα φύλλο για κάτω κι ένα φύλλο για πάνω απ τη γέμιση.
Την περναμε με λαδάκι, τη χαράζουμε, την βρέχουμε με λίγο νερό και ψήνουμε στις αντιστάσεις πάνω κάτω, στους 190 για μια περίπου ώρα. Ανάλογα με τον φούρνο φυσικά.