ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ ΚΑΙ ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΗ ΠΑΣΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΙΝΑ
Φτιάξτε πολύ εύκολα πεντανόστιμη πάστα σοκολατίνα για τις γιορτές, τα γενέθλια η όπου αλλού εσείς θέλετε!!!Υummy chocolate cake!!!
Υλικά
- 300 γρ κέικ σοκολάτας
- 100 γρ χυμό πορτοκάλι
- 600 μλ κρέμα γάλακτος(κρύα)35-38%λιπαρά
- 350 γρ εξαιρετικής ποιότητας πραλίνα
- 200 γρ κουβερτούρα
- 150 γρ γάλα
- 10 γρ ηλιέλαιο
- σαντιγί + κερασάκια
- Ταψάκι 30χ15 εκ.
Εκτέλεση
- Ξεκινάμε και παίρνουμε 300 γρ έτοιμο κέικ σοκολάτας και το κόβουμε σε λεπτές φέτες.
- Βάζουμε τις φέτες σε ένα ταψάκι 30χ15 .
- Μόλις τις τοποθετήσουμε με ένα κουτάλι πατάμε καλά ο κέικ να πάει πάντου έτσι ώστε να μην έχει κενά.
- Στην συνέχεια βρέχουμε το κέικ με χυμό πορτοκάλι με την βοήθεια ενός πινέλου.
- Συνεχίζουμε και σε ένα μπολ ρίχνουμε 600 μλ κρέμα γάλακτος κρύα με 35-38 % λιπαρά και χτυπάμε μέχρι να γίνει απαλή σαντιγί.
- Προσθέτουμε 350 γρ πραλίνα εξαιρετικής ποιότητας και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να σχηματιστούν κορυφές στο μείγμα.
- Το ρίχνουμε στο ταψάκι και το στρώνουμε να πάει παντού.
- Μόλις το στρώσουμε το βάζουμε στην κατάψυξη για 2 ώρες περίπου.
- Λίγο πριν το βγάλουμε από την κατάψυξη κόβουμε με το μαχαίρι 200 γρ κουβερτούρα.
- Μέσα σε ένα μπολ έχουμε βράσει 150 γρ γάλα και ρίχνουμε μέσα την κουβερτούρα προσθέτουμε και 10 γρ ηλιέλαιο και το ανακατεύουμε καλά να λιώσει η κουβερτούρα.
- Βγάζουμε το γλυκό από την κατάψυξη και περιλούζουμε με το gλάσο σοκολάτας το γλυκό.
- Το αφήνουμε για λίγο να στεγνώσει και έπειτα ξεφορμάρουμε.
- Διακοσμούμε με σαντιγί και κερασάκια.
- Η πάστα σοκολατίνα είναι έτοιμη πολύ γρήγορα και εύκολα που θα την λατρέψετε!
Παρακολουθήστε την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο που ακολουθεί