Πίτσα σκεπαστή με φύλλο σφολιάτας

Πίτσα σκεπαστή με σφολιάτα

ΠΙΤΣΑ ΣΚΕΠΑΣΤΗ ΜΕ ΦΥΛΛΟ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣ


Υλικά:

  • 2 φύλλα σφολιάτας
  • 200 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
  • 150 γρ. μιξ τυριών
  • 3 - 4 φέτες γκούντα
  • φέτες πάριζα (ή και γαλοπούλα - μπέικον, αν θέλετε)
  • 1 μικρό πακέτο φρέσκα λευκά μανιτάρια (μπορείτε να βάλετε και κονσέρβα)
  • κέτσαπ
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 κρόκος αυγού, χτυπημένος με λίγο νεράκι
  • λίγο σουσάμι


Εκτέλεση:

  • Στρώνουμε το φύλλο σφολιάτας σε ένα πολύ ελαφρά λαδωμένο ταψί, ρίχνουμε από πάνω κέτσαπ και την αλείφουμε σε όλο το φύλλο.
  • Σε μικρό αντικολλητικό τηγανάκι σοτάρουμε χωρίς λάδι (στα υγρά τους) τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες και την πιπεριά σε ροδέλες, μέχρι να ψηθούν. 
  • Στρώνουμε πάνω στο φύλλο τις φέτες πάριζα, μετά τα μανιτάρια - πιπεριά και τέλος όλα τα τυριά.
  • Σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο και το κλείνουμε περιμετρικά.
  • Με πινελάκι αλείφουμε με τον κρόκο αυγού, χαράζουμε σε μεγάλα κομμάτια και πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις, για 35 με 40 λεπτά.

Πίτσα σκεπαστή με σφολιάταΠίτσα σκεπαστή με σφολιάτα

ΠΗΓΗ: Karolina Mega, ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget