
Υλικά
- 2 φύλλα σφολιάτας
- 200 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
- 150 γρ. μιξ τυριών
- 3 - 4 φέτες γκούντα
- φέτες πάριζα (ή και γαλοπούλα - μπέικον, αν θέλετε)
- 1 μικρό πακέτο φρέσκα λευκά μανιτάρια (μπορείτε να βάλετε και κονσέρβα)
- κέτσαπ
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 1 κρόκος αυγού, χτυπημένος με λίγο νεράκι
- λίγο σουσάμι
Εκτέλεση
- Στρώνουμε το φύλλο σφολιάτας σε ένα πολύ ελαφρά λαδωμένο ταψί, ρίχνουμε από πάνω κέτσαπ και την αλείφουμε σε όλο το φύλλο.
- Σε μικρό αντικολλητικό τηγανάκι σοτάρουμε χωρίς λάδι (στα υγρά τους) τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες και την πιπεριά σε ροδέλες, μέχρι να ψηθούν.
- Στρώνουμε πάνω στο φύλλο τις φέτες πάριζα, μετά τα μανιτάρια - πιπεριά και τέλος όλα τα τυριά.
- Σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο και το κλείνουμε περιμετρικά.
- Με πινελάκι αλείφουμε με τον κρόκο αυγού, χαράζουμε σε μεγάλα κομμάτια και πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις, για 35 με 40 λεπτά.


Δημιουργός συνταγής: Karolina Mega