Μιλφέιγ



Μια συνταγή της κυρίας Geri Dako για ΜΙΛΦΕΙΓ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Μιλφέιγ

Πανεύκολη συνταγή για φανταστικό μιλφέιγ νόστιμο χωρίς σαντιγί με κρέμα μουσελίν !!!!

ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
θα χρειαστούμε σφολιάτα έτοιμη εμπορίου
Την κόβουμε, την τρυπάμε με ένα πιρούνι για να μην φουσκώσει και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Μέχρι να ροδίσουν

Για την κρέμα
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 500 ml φρεσκο γάλα πλήρες με ένα στικάκι φρέσκια βανίλια όπου έχουμε βγάλει τα σποράκια. Τα έχουμε βάλει μέσα στο γάλα και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά.
Στην συνέχεια σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε 4 κρόκους αυγού με 150 γρ ζάχαρη και 50 γρ κορν φλάουρ.
Στη συνέχεια πριν πάρει βράσει το γάλα αφαιρούμε το στικάκι βανίλια και προσθέτουμε το 1/3 από το γάλα στο μείγμα με τα αυγά.
Ανακατεύουμε καλά και τοποθετούμε πίσω στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να πήξει η κρέμα
Στην συνέχεια βάζουμε μέσα σοκολάτα λευκή Nestle desert 60γρ προαιρετικά.
Κατεβάζουμε από την φωτιά και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει για 10 λεπτά.
Στη συνέχεια την χτυπάμε στο μίξερ με 250 γρ βούτυρο γάλακτος σε θερμοκρασία δωματίου για να γίνει λεία.
Παίρνουμε τα φύλλα σφολιάτας και απλώνουμε σε στρώσεις την κρέμα, σφολιάτα κρέμα και ούτω κάθε εξής.
Στο τέλος πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα και έτοιμο για σερβίρισμα.