Ριγανοκεφτέδες και Πρασοκεφτέδες



Δύο συνταγές της κυρίας Olga Sv για ΡΙΓΑΝΟΚΕΦΤΕΔΕΣ και ΠΡΑΣΟΚΕΦΤΕΔΕΣ από την ομάδα στο Facebook Μαγειρικές Απολαύσεις


Ριγανοκεφτέδες και Πρασοκεφτέδες

Μεζεδάκια για τσίπουρο

Ριγανοκεφτέδες

Υλικά :
2 κουτ. σούπας ρίγανη (1 ξερή, 1 πράσινη)
2 αυγά
2 κουτ. σούπας μαϊντανό
2-3 πράσινα κρεμμύδια
Λίγο ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Φρυγανιά τριμμένη
Αλεύρι απλό

Εκτέλεση:
όλα τα υλικά σε Μπολ αφήνω να δέσουν τα υλικά για μισή ώρα και τηγανίζω σε σπορέλαιο



Πρασοκεφτέδες

Υλικά:
6 πράσα ψιλοκομμένα (το λευκό μέρος)
3 πράσινα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 μικρό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 μέτριες πατάτες βρασμένες
2 αυγά
60 γρ αλεύρι
80 γρ φρυγανιά
1 κουτ γλυκου μπέικιν
Λίγο ελαιόλαδο
2 κουτ σουπ άνηθο
Λίγη πάπρικα γλυκιά
Αλάτι - πιπέρι
Έξτρα αλεύρι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση:
Σε τηγάνι με καπάκι βάζω λίγο ελαιόλαδο και σοτάρω τα πράσα και τα κρεμμύδια σε μέτρια φωτιά.
Τα σκεπάζω και τα αφήνω να μαραθούν καλά και να μείνουν χωρίς υγρά.
Αφήνω να κρυώσει και προθέτω όλα τα υλικά.
Αφήνω να ενσωματωθούν για μισή ώρα, πλάθω, πανάρω σε αλεύρι και τηγανίζω.