
Υλικά
1 κιλό κυδώνι καθαρισμένο και κομμένο μπαστούνια
1 κιλό ζάχαρη
μισό ποτήρι νερό
1 ποτήρι χυμό ροδιού
χυμό από μισό λεμόνι
5 φύλλα αρμπαρόριζα
1 κιλό κυδώνι καθαρισμένο και κομμένο μπαστούνια
1 κιλό ζάχαρη
μισό ποτήρι νερό
1 ποτήρι χυμό ροδιού
χυμό από μισό λεμόνι
5 φύλλα αρμπαρόριζα
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε το κυδώνι, το πλένουμε και το στραγγίζουμε.
Καθαρίζουμε το κυδώνι, το πλένουμε και το στραγγίζουμε.
Το βάζουμε σε κατσαρόλα με το μισό ποτήρι νερό και κλειστό το καπάκι και το βράζουμε για 5 λεπτά (βγάζει και άλλα υγρά).
Μετά ρίχνουμε τη ζάχαρη, το χυμό ροδιού και την αρμπαρόριζα την οποία έχουμε κλείσει με ένα τούλι και βράζουμε το γλυκό πάνω από μισή ώρα να δέσει το σιρόπι.
Προς το τέλος ρίχνουμε και το χυμό λεμονιού.
Προσθέτουμε αμύγδαλο λευκό η αμύγδαλο φιλέ.
Τον χυμό τον έβαλα για να πάρει ωραίο χρώμα.