
ΛΑΖΑΝΙΑ ΜΕ ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ
Υλικά:
- 1 πακέτο λιγκουίνι ή ταλιατέλες
- 700 γρ. φιλέτο κοτόπουλο, κομμένο σε λεπτές λωρίδες
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 3 κ.σ. μουστάρδα απαλή
- 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
- 1 φλιτζάνι άσπρο κρασί
- Μισό φλιτζάνι άνηθο, ψιλοκομμένο
- 1 κ.γ. κάρυ
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
- Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το φιλέτο κοτόπουλο, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σοτάρουμε μέχρι το κοτόπουλο να πάρει χρώμα.
- Προσθέτουμε το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε καλά το γιαούρτι, τη μουστάρδα, το αλάτι, το πιπέρι, το κάρυ και τον άνηθο.
- Ρίχνουμε το μείγμα γιαουρτιού στην κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσει για δύο με τρία λεπτά.
- Ανακατεύουμε τα μακαρόνια με τη σάλτσα κοτόπουλου και σερβίρουμε.
Δημιουργός συνταγής: Xristina Gewrgiopoulou
