Λαζάνια με φιλέτο κοτόπουλο και σάλτσα γιαουρτιού

Λαζάνια με κοτόπουλο και σάλτσα γιαουρτιού

ΛΑΖΑΝΙΑ ΜΕ ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ


Υλικά:

  • 1 πακέτο λιγκουίνι ή ταλιατέλες
  • 700 γρ. φιλέτο κοτόπουλο, κομμένο σε λεπτές λωρίδες
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 3 κ.σ. μουστάρδα απαλή
  • 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 1 φλιτζάνι άσπρο κρασί
  • Μισό φλιτζάνι άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. κάρυ
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τα αφήνουμε στην άκρη.
  2. Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το φιλέτο κοτόπουλο, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σοτάρουμε μέχρι το κοτόπουλο να πάρει χρώμα.
  3. Προσθέτουμε το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  4. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε καλά το γιαούρτι, τη μουστάρδα, το αλάτι, το πιπέρι, το κάρυ και τον άνηθο.
  5. Ρίχνουμε το μείγμα γιαουρτιού στην κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσει για δύο με τρία λεπτά.
  6. Ανακατεύουμε τα μακαρόνια με τη σάλτσα κοτόπουλου και σερβίρουμε.


Δημιουργός συνταγής: Xristina Gewrgiopoulou‎

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!