Καριόκες και τρούφες με μαρμελάδα πορτοκάλι



Μια συνταγή της κυρίας Tzela Antonopoulou για ΚΑΡΙΟΚΕΣ ΚΑΙ ΤΡΟΥΦΕΣ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Καριόκες και τρούφες με μαρμελάδα πορτοκάλι

Φανταστικές αρωματικές σπιτικές καριόκες με μαρμελάδα πορτοκάλι και τρούφες από την ίδια ζύμη!!!!

Υλικά
950 γρ μπισκοτα digestive
250 γρ βούτυρο
2 κ.σ άχνη ζάχαρη
5 κ.σ κακάο άγλυκο
50 ml κονιάκ
2 κ.γ κανέλα
1/4 κ.γ γαρύφαλλο
1 κούπα μαρμελάδα πορτοκάλι
Ξύσμα από μισό πορτοκάλι
400 γρ καρύδια χοντροκομμένα
500 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
2 κ.σ λάδι ελαφρύ
1 κ.σ μέλι
Τρούφα για το τύλιγμα.

Εκτέλεση
Θρυμματίζω σε σκόνη τα μπισκότα μου και τα ανακατεύω μαζί με τα μυρωδικά το ξύσμα και τα χοντροκομμένα καρύδια σε ένα μεγάλο μπολ.
Σε μια κατσαρόλιτσα και σε μέτρια φωτιά λιώνω το βούτυρο( δεν το καίω) και ανακατεύω καλά την άχνη και το κακάο να διαλυθούν.
Προσθέτω και το κονιάκ.
Ρίχνω τα υγρά μέσα στο μπισκότο και ανακατεύω καλά.
Τέλος προσθέτω και τη μαρμελάδα μου.
Θέλω ένα μείγμα ελαφρώς σφιχτό που να πλάθετε όμως.
Αν χρειάζεται προσθέτω λίγο ακόμα μαρμελάδα.
Σε λαδόκολλα φτιάχνω δύο μεγάλα μπαστούνια τυλίγω σφιχτά και βάζω κατάψυξη να παγώσουν καλά...ιδανικά όλη νύχτα.
Σε αυτή τη φάση μπορούμε να κρατήσουμε λίγη ζύμη να παγώσουμε στο ψυγείο να πλάσουμε μπαλίτσες και να τυλίξουμε στην τρούφα.
Αφού παγώσουν τα μπαστουνάκια κόβω καριόκες πάχους περίπου ενός εκ.
Λιώνω τη σοκολάτα σε Μπεν Μαρί μαζί με το λάδι και το μέλι.
Βουτάω στη σοκολάτα και αφήνω να στεγνώσουν .
Διακοσμώ με καρύδι ή λίγο ξύσμα πορτοκάλι.