Χοιρινές πανσέτες με σάλτσα κρασιού



Μια συνταγή της κυρίας Gogo Samiou για ΧΟΙΡΙΝΕΣ ΠΑΝΣΕΤΕΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΚΡΑΣΙΟΥ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Χοιρινές πανσέτες με σάλτσα κρασιού

Υλικά για 5-6 πανσέτες
Αλάτι-πιπέρι
θρούμπι
2 μπαχάρια
2 δαφνόφυλλα
1 σκελίδα σκόρδο
1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
100 ml κρέμα γάλακτος ,
νερό

Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι βάζουμε πρώτα τις πανσέτες με σχεδόν γεμάτο νερό στο τηγάνι και αφήνουμε να βράσουν, όταν στεγνώσουν από τα υγρά τους δεν ρίχνουμε λάδι γιατί θα βγάλουν από μόνες τους. Μόλις αρχίζουν να κολλάνε στο τηγάνι και σε χαμηλή φωτιά τσιγαρίζουμε ρίχνοντας τα δαφνόφυλλα τα μπαχάρια μια σκελίδα ολόκληρη σκόρδο 5 λεπτά από την κάθε μεριά είναι αρκετή για να κάνουν ωραίο χρώμα.
Στη συνέχεια σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το κρασί προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος μόλις δέσει η σάλτσα κατεβάζουμε και σερβίρουμε ζεστές.!
Αν δεν έχετε κρέμα γάλακτος αντικαταστήστε με γάλα εβαπορέ.