Μπαμπάδες



Μια συνταγή της κυρίας Dimitra Varsam‎ για ΜΠΑΜΠΑΔΕΣ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Μπαμπάδες

εκπληκτικοί!!!

Υλικά :
300 γραμμάρια αλεύρι γοχ
100 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο (έβαλα λούπαρκ), η σπορέλαιο εάν θέλετε, 250 ml γάλα, 2 αυγά, 2κσ ζάχαρη, 1 φακελάκι μαγιά, 1 βανίλια, 1/2 κγ αλάτι, ξύσμα λεμονιού 🍋
Σαντιγί μόρφατ με άχνη

Σιρόπι :
2 κούπες τσαγιού ζάχαρη
2,5 κούπες τσαγιού νερό
1 βανίλια, 1 σφηνάκι κονιάκ η ρούμι η αμαρέτο

Εκτέλεση :
Σε μπολ ρίχνω το γάλα την μαγιά κ την ζάχαρη, ανακατεύω το γάλα να είναι λίγο ζεστό όχι καυτό.
Προσθέτω τα αυγά χτυπημένα, το βούτυρο, το αλάτι, ξύσμα και τη βανίλια, ανακατεύω κ ρίχνω το αλεύρι μέχρι να πετύχω ένα μείγμα κολλώδες με τ μίξερ η με το χέρι, βουτυρώνω κ αλευρώνω φόρμες η φορμάκια τα δικά μου ήταν μεγάλα και ρίχνω από 2κσ σε κάθε ένα, τα αφήνω να φουσκώσουν για μισή ώρα,ψήνω σε μέτριο φούρνο 30 λεπτά
Όταν ψηθούν κόβω λοξά ένα καπάκι όχι εντελώς κ τα σιροπιάζω, χλιαρά η κρύα τα μπαμπαδάκια σε ζεστό όχι καυτό σιρόπι, τα γεμίζω με τη σαντιγί που έβαλα σε κορνε.
Βάζω από ένα κερασάκι κ τα αφήνω σε σχάρα με ένα ταψί από κάτω για τα σιρόπια, τέλος για να τα προσφέρω τα βάζω σε χάρτινες θήκες,αφού προηγουμένως έχω αραιώσει μαρμελάδα βερίκοκο και πέρασα με πινέλο τους μπαμπάδες να γυαλίσουν, διατηρούνται κλειστά σε τάπερ μετά από μια μέρα στο ψυγείο εάν προλάβετε βέβαια κ δεν τα φάνε εγώ πρόλαβα για φωτογραφίες μόνο δύο!!!!