Πιτσάκια



Μια συνταγή της κυρίας Αλεξάνδρας Κυριάκη για ΠΙΤΣΑΚΙΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Πιτσάκια

Θα τους ξετρελάνουν όλους!

1 ποτήρι γάλα χλιαρό
1 μάγια φακελάκι
1 κ.γ. ζάχαρη
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.σ. λάδι
2 - 2.5 φλιτζάνια αλεύρι γ.ο.χ.

Σε ένα λεκανάκι βάζω το γάλα με τη μαγιά και τη ζάχαρη.
Ανακατεύω να διαλυθεί καλά και σκεπάζω με μια πετσέτα.
Αφήνω 10 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
Μετά τα 10 λεπτά αφού η μαγιά έχει κάνει φουσκάλες προσθέτω το λάδι, το αλάτι και σιγά - σιγά το αλεύρι ζυμώνοντας μέχρι να έχω ένα εύπλαστο ζυμαράκι.
Σκεπάζω και αφήνω μια ώρα σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.
Μετά παίρνω μπαλάκια ζύμης σαν καρύδι και τα βάζω σε λαδόκολλα.
Με τον πάτο ενός ποτηριού τα πατάω να πλατύνουν και βάζω σάλτσα, αλλαντικά και τυριά που λιώνουν.
Εγώ εδώ τα μισά τα βάζω σε ταψάκι και τα βάζω στην κατάψυξη και κάθε φορά που θέλω να ψήσω τα βάζω κατευθείαν όπως είναι παγωμένα στην λαδόκολλα και τα ψήνω.
Ψήσιμο στους 180 βαθμούς στον αέρα, για  20 λεπτά περίπου ανάλογα τον φούρνο.
Η δόση αυτή βγάζει 40 πιτσάκια.