
Μια συνταγή της κυρίας Τzela Antonopoulou για ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΑΥΓΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Φανταστικό τιραμισού με σαβαγιάρ , χωρίς αυγά γρήγορο εύκολο και .......απογειωτικό !!!
 
2 1/2 ποτήρια νερό
5 κ.σ καφέ στιγμής( Νες καφέ)
4 κ.σ κακάο
1 σφηνάκι κονιάκ
600 γρ Φιλαδέλφεια
1/3 φλ. του τσαγιού ζάχαρη άχνη
Προσθέτω το νεράκι και βράζω μέχρι να διαλυθούν καλά τα υλικά μου.
Κατεβάζω από τη φωτιά και προσθέτω το κονιάκ.
Αφήνω να πέσει η θερμοκρασία του έτσι ώστε να μπορώ να βουτάω τα σαβαγιάρ.
Προσθέτω σιγά-σιγά την κρέμα γάλακτος και χτυπάω μέχρι να σφίξει καλά η κρέμα.
Βουτάμε τα σαβαγιάρ μέσα στο σιρόπι και κάνω μία στρώση στο πυρέξ.
Απλώνω τη μισή κρέμα.
Σιροπιάζω τα υπόλοιπα σαβαγιάρ και βάζω πάνω από την κρέμα.
Απλώνω την υπόλοιπη κρέμα.
Πασπαλίζω αρχικά με λίγη άχνη το γλυκό και έπειτα με κακάο άγλυκο.
Βάζω στο ψυγείο για τα παγώσει καλά ιδανικά για ένα ολόκληρο βράδυ.
Σερβίρω!
Φανταστικό τιραμισού με σαβαγιάρ , χωρίς αυγά γρήγορο εύκολο και .......απογειωτικό !!!
Υλικά
4 πακέτα σαβουαγιάρΓια το σιρόπι
1 1/2 ποτήρι ζάχαρη2 1/2 ποτήρια νερό
5 κ.σ καφέ στιγμής( Νες καφέ)
4 κ.σ κακάο
1 σφηνάκι κονιάκ
Για την κρέμα
600 γρ κρέμα γάλακτος600 γρ Φιλαδέλφεια
1/3 φλ. του τσαγιού ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι βάζω τη ζάχαρη το κακάο και τον καφέ και ανακατεύω με το σύρμα να σπάσω τους σβόλους.Προσθέτω το νεράκι και βράζω μέχρι να διαλυθούν καλά τα υλικά μου.
Κατεβάζω από τη φωτιά και προσθέτω το κονιάκ.
Αφήνω να πέσει η θερμοκρασία του έτσι ώστε να μπορώ να βουτάω τα σαβαγιάρ.
Ετοιμάζω την κρεμούλα
στον κάδο του μίξερ βάζω το τυρί με την άχνη και τα χτυπάω ελαφρά να αφρατέψουν.Προσθέτω σιγά-σιγά την κρέμα γάλακτος και χτυπάω μέχρι να σφίξει καλά η κρέμα.
Βουτάμε τα σαβαγιάρ μέσα στο σιρόπι και κάνω μία στρώση στο πυρέξ.
Απλώνω τη μισή κρέμα.
Σιροπιάζω τα υπόλοιπα σαβαγιάρ και βάζω πάνω από την κρέμα.
Απλώνω την υπόλοιπη κρέμα.
Πασπαλίζω αρχικά με λίγη άχνη το γλυκό και έπειτα με κακάο άγλυκο.
Βάζω στο ψυγείο για τα παγώσει καλά ιδανικά για ένα ολόκληρο βράδυ.
Σερβίρω!
