
Υλικά για τη ζύμη (μια δόση)
- 180 γρ νερό
 - 350 γρ αλεύρι
 - 1 κ.σ αλάτι
 - 2 κ.γ ζάχαρη
 - 15 γρ βούτυρο
 - 1 κ.σ γάλα
 - 10 γρ μαγιά
 
Εκτέλεση
- Τοποθετούμε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι σε ένα μπολ.
 - Σε ένα κατσαρολάκι το οποίο έχουμε τοποθετήσει στη φωτιά, βάζουμε το νερό.
 - Όταν το νερό χλιάνει, ρίχνουμε τη μαγιά και ανακατεύουμε. (Προσοχή!! Το νερό δεν πρέπει να είναι καυτό γιατί θα κάψει την μαγιά και το ζυμάρι μας δεν θα φουσκώσει)
 - Αυτό το μείγμα το αδειάζουμε στο μπολ με τα στερεά μας υλικά.
 - Έπειτα λιώνουμε το βούτυρο μας και το προσθέτουμε στο μείγμα με τα υπόλοιπα υλικά μας.(θα πρέπει το βούτυρο να μην είναι καυτό.)
 - Τέλος βάζουμε και το γάλα το οποίο θα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
 - Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα μας τα υλικά και να δημιουργηθεί ένα ζυμάρι.
 - Τοποθετούμε το ζυμάρι σε ένα μπολ μεγάλο στο οποίο έχουμε βάλει λίγο λάδι.
 - Καλύπτουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 40 λεπτά.
 - Πριν ανοίξουμε το ζυμάρι μας προθερμαίνουμε τον φούρνο.
 - Έπειτα απο σαράντα λεπτά το ζυμάρι θα έχει διπλασιαστεί και θα είναι έτοιμο για άνοιγμα.
 - Βάζουμε αλεύρι στο τραπέζι για να μην κολλήσει και το ανοίγουμε είτε σε στρογγυλό σχήμα, είτε σε τετράγωνο. Ο καθένας και η κάθε μια όπως θέλει.
 - Βάζουμε τα υλικά μας και τοποθετούμε την πίτσα μας στον φούρνο, πάνω κάτω στους 180°.
 
Η συνταγή είναι δοκιμασμένη και πεντανόστιμη!!
Δημιουργός συνταγής: Αλέξης Παράσχος