Πίτσα με απίθανη ζύμη



Μια συνταγή του κυρίου Αλέξη Παράσχου για ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΑΠΙΘΑΝΗ ΖΥΜΗ από τη σελίδα στο Facebook Foodlust


Πίτσα με απίθανη ζύμη

Ζύμη πίτσας μια δόση:
180γρ νερό
350γρ αλεύρι
1 κ.σ αλάτι
2 κ.γ ζάχαρη
15γρ βούτυρο
1 κ.σ γάλα
10γρ μαγιά

Εκτέλεση:
Τοποθετούμε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι σε ένα μπολ.
Σε ένα κατσαρολάκι το οποίο έχουμε τοποθετήσει στη φωτιά, βάζουμε το νερό.
Όταν το νερό χλιάνει, ρίχνουμε τη μαγιά και ανακατεύουμε.
(Προσοχή!! Το νερό δεν πρέπει να είναι καυτό γιατί θα κάψει την μαγιά και το ζυμάρι μας δεν θα φουσκώσει)Αυτό το μείγμα το αδειάζουμε στο μπολ με τα στερεά μας υλικά.
Έπειτα λιώνουμε το βούτυρο μας και το προσθέτουμε στο μείγμα με τα υπόλοιπα υλικά μας.(θα πρέπει το βούτυρο να μην είναι καυτό.)Τέλος βάζουμε και το γάλα το οποίο θα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα μας τα υλικά και να δημιουργηθεί ένα ζυμάρι.
Τοποθετούμε το ζυμάρι σε ένα μπολ μεγάλο στο οποίο έχουμε βάλει λίγο λάδι.
Καλύπτουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 40 λεπτά.
Πριν ανοίξουμε το ζυμάρι μας προθερμαίνουμε τον φούρνο.
Έπειτα απο σαράντα λεπτά το ζυμάρι θα έχει διπλασιαστεί και θα είναι έτοιμο για άνοιγμα.
Βάζουμε αλεύρι στο τραπέζι για να μην κολλήσει και το ανοίγουμε είτε σε στρογγυλό σχήμα, είτε σε τετράγωνο.
Ο καθένας και η κάθε μια όπως θέλει.
Βάζουμε τα υλικά μας και τοποθετούμε την πίτσα μας στον φούρνο, πάνω κάτω στους 180°.
Καλή επιτυχία σε όσους και όσες επιχειρήσουν να την φτιάξουν!!
Η συνταγή είναι δοκιμασμένη και πεντανόστιμη!!