Σιμιγδαλένιος χαλβάς με άρωμα πορτοκάλι και ξηρούς καρπού



ΣΙΜΙΓΔΑΛΕΝΙΟΣ ΧΑΛΒΑΣ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΑΙ ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ ---> Μια συνταγή της κυρίας Efi Prentza από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Σιμιγδαλένιος χαλβάς με άρωμα πορτοκάλι και ξηρούς καρπού

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε 3 κούπες νερό,1 κούπα ζάχαρη καρύδας, χυμό από 4 μέτρια πορτοκάλια,ένα ξύλο κανέλας και 2 φέτες φλούδα από λεμόνι.
Βράζουμε για 5 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε 3 κ.σ.μέλι και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
Αφήνουμε στην άκρη.
Σε μια βαθειά κατσαρόλα βάζουμε 3/4 της κούπας ελαιόλαδο και όταν ζεσταθεί προσθέτουμε 2 κούπες σιμιγδάλι χοντρό και ανακατεύουμε συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα για 7 λεπτά περίπου μέχρι να αλλάξει το χρώμα.
Προσθέτουμε σιγά σιγά το σιρόπι και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει.
Σε αυτό το σημείο εγώ πρόσθεσα και μαύρες σταφίδες, ηλιόσπορους και λίγα κάσιους... Αδειάζουμε το μείγμα σε φόρμες και όταν κρυώσει ξεφορμάρουμε..
*Η κούπα είναι 250 γρ.
*Τις φόρμες τις πήρα από ali express.