Τέλεια γεμιστή, ψητή πατάτα με τη φλούδα



Μια συνταγή της κυρίας Efi Prentza για ΤΕΛΕΙΑ ΓΕΜΙΣΤΗ, ΨΗΤΗ ΠΑΤΑΤΑ ΜΕ ΤΗ ΦΛΟΥΔΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Τέλεια γεμιστή, ψητή πατάτα με τη φλούδα

Πλένω καλά και τρίβω με ένα βουρτσάκι 4 πατάτες και τις βάζω σε χλιαρό νερό με αλάτι σκεπασμένες για δέκα λεπτά.
Τις μεταφέρω στη σχάρα, τις τρυπάω παντού με ένα πιρούνι και τις ψήνω για 1 ώρα στους 230 στον αέρα.
Από κάτω βάζω ένα ταψί σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο.
Τις βγάζω από το φούρνο, αλατοπιπερώνω, ρίχνω λαδακι και ξαναψήνω δέκα λεπτά.
Τις ξαναβγάζω, κάνω μια σχισμή στο κέντρο, τις πατάω δεξιά και αριστερά να πάνε στα τοιχώματα και γεμίζω με ότι θέλω - εγώ έβαλα αυγό στα 3 και στο τέταρτο μόνο τσένταρ και ντοματίνια.
Ξανά ψήνω 10 με 15 λεπτά και λίγο πριν το τέλος βάζω πάλι λίγο τριμμένο κίτρινο τυρί.