Νεραντζάκι πράσινο γλυκό του κουταλιού



Μια συνταγή της κυρίας Ρουλας Λυρου για ΝΕΡΑΝΤΖΑΚΙ ΠΡΑΣΙΝΟ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Νεραντζάκι πράσινο γλυκό του κουταλιού

Ετοιμαστείτε!!! Σε λίγες μέρες θα κάνουμε το πιο γευστικό γλυκό κουταλιού!!
Νεραντζιές υπάρχουν παντού...ακόμα και στις πόλεις!! Όπως είδα σήμερα σε καμιά 15 αριά μέρες θα είναι έτοιμα τα μωράκια...
Όποια -ος το επιχειρήσει όμως να ξέρει οτι είναι μπελάς το ξεπίκρισμα!! Μας αποζημιώνει όμως με την υπέροχη γεύση του.. μπορούμε επίσης να στολίσουμε μ' αυτό και να δώσουμε χρώμα σε τούρτες...κέικ...τάρτες κ.ά..!!

30 νεράνζια
1 κιλό και 1 ποτήρι ζάχαρη
2 βανίλιες
1 κούπα τσαγιού γλυκόζη (ή 2 κ.σ. λεμόνι)
1 ξυλάκι κανέλα και γαρύφαλλα
1 μικρό κομμάτι σαν ρεβίθι γαλαζόπετρα..

Πλένουμε τα νεραντζάκια και με ένα κατσαβίδι μέτριο τα τρυπάμε από κάτω προς τα πάνω...έτσι ώστε να κάνουν μια τρύπα στο κέντρο
Με ένα ξυλάκι από σουβλάκι τα τρυπάμε σε αρκετά σημεία.
Τα βράζουμε το πρώτο νερό με τη γαλαζόπετρα
Μετά θέλει άλλα 10 βρασίματα!!
Κατόπιν τα βάζουμε με αρκετό νερό στο ψυγείο για 5 μέρες (το νερό το αλλάζουμε συχνά)
Καρφώνουμε από 1 γαρύφαλλο στο καθένα.
Βάζουμε τη ζάχαρη με 2 ποτήρια νερό  να λιώσει, τα βράζουμε λίγο και αφήνουμε να κρυώσουν.
Την άλλη μέρα δένουμε το γλυκό μας.
Προς το τέλος προσθέτουμε τη γλυκόζη.