Αραβική πίτα, Λαχματζούν και Πίτσα με αραβική



Μια συνταγή της κυρίας Μαρινας Μισαηλιδου για ΑΡΑΒΙΚΗ ΠΙΤΑ, ΛΑΧΜΑΤΖΟΥΝ ΚΑΙ ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΑΡΑΒΙΚΗ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Αραβική πίτα, Λαχματζούν και Πίτσα με αραβική

Για τη ζύμη :
1 κούπα χλιαρό νερό
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 κ.γ. ζάχαρη
1 κ.γ. αλάτι
1 σφηνάκι ελαιόλαδο
αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 450 γρ. περίπου

Ετοιμάζω τη ζύμη και την αφήνω να φουσκώσει για μισή ώρα.
Χωρίζω σε 3 μπαλάκια και τα ανοίγω με το χέρι σε στρογγυλά φύλλα.

Για την αραβική πίτα (το ένα μπαλάκι)
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στους 250 βαθμούς.
Φουσκώνει πολύ κατά το ψήσιμο!!

Για το λαχματζουν (το δεύτερο μπαλάκι)
Είχα έτοιμο μαγειρεμένο κιμά για μακαρόνια, τον έβαλα πάνω στο ανοιγμένο φύλλο και έψησα σε προθερμασμένο φούρν, στους 250 βαθμούς για 10 λεπτά.
Μόλις το έβγαλα από το φούρνο, έριξα τριμμένη μοτσαρέλα, κυβάντια ντομάτας και μαιντανό.

Για την πίτσα (το τρίτο μπαλάκι)
Απλώνω σάλτσα ντομάτας πάνω στο φύλλο, σαλάμι, κασέρι τριμμένο και φρέσκια ρίγανη.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στους 250 βαθμούς.