Μίνι cheesecakes



Μια συνταγή για MINI CHEESECAKES από τη σελίδα Sintayes.gr


Μίνι cheesecakes

Μικρά δροσερά cheesecake σε 15′

Υλικά
Για τη βάση:
220 γρ. μπισκότα τύπου digestive
150 γρ. μαργαρίνη
4 κ.σ. κονιάκ

Για τη κρέμα:
200 γρ. τυρί κρέμα τύπου Philadelphia
6 κ.σ. ζάχαρη άχνη
300 ml κρέμα γάλακτος
1 καψουλίτσα βανίλια
Χάρτινες θήκες για cap cakes μεγέθους της επιλογής σας

Εκτέλεση
Για τη βάση: Θρυμματίζουμε τα μπισκότα μας στο multi. Σε ένα κατσαρόλι λιώνουμε τη μαργαρίνη, κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το θρυμματισμένο μπισκότο και το κονιάκ και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Παίρνουμε τις χάρτινες θήκες και με τη βοήθεια ενός μικρού κουταλιού βάζουμε ποσότητα του μείγματος [ανάλογα με το μέγεθος της θηκούλας σας] και τη πιέζουμε στο πάτο. Συνεχίζουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει το μείγμα, τις βάζουμε σε μεγάλη πιατέλα και τις τοποθετούμε στο ψυγείο να παγώσουν.

Γα τη κρέμα:
Χτυπάμε στο μίξερ τη κρέμα τυριού και προσθέτουμε σταδιακά τη ζάχαρη τη κρέμα γάλακτος και τη βανίλια μέχρι να αφρατέψει το μείγμα και να στέκεται. Βγάζουμε από το ψυγείο τις παγωμένες βάσεις από τις θήκες και με τη βοήθεια ενός κορνέ τοποθετούμε τη κρέμα μας από πάνω ή με τη βοήθεια του κουταλιού προσθέτουμε τη κρέμα από πάνω και τα βάζουμε και πάλι στο ψυγείο.
Πριν σερβίρουμε προσθέτουμε γλυκό κουταλιού ή φρέσκα φρούτα ή ξηρούς καρπούς.