Φλωρεντίνες (με 4 υλικά)



ΦΛΩΡΕΝΤΙΝΕΣ (ΜΕ 4 ΥΛΙΚΑ)

Υλικά
200 γρ αμύγδαλο φιλέ
60 γρ βούτυρο
60 γρ μέλι
120 γρ ζάχαρη
Κουβερτούρα λιωμένη για την επικάλυψη.

Σε μπολ βάζουμε το βούτυρο, το μέλι, τη ζάχαρη και τα λιώνουμε σε Μπεν Μαρί .
Όταν λιώσουν και ομογενοποιηθούν αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε μέσα στο μπολ τα αμύγδαλα.
Ανακατεύουμε πολύ καλά να ενωθούν όλα τα υλικά.
Στρώνουμε λαδόκολλα σε ταψί 25 ×21 και ρίχνουμε το μείγμα. 
Το πατάμε με μαρίζ και το στρώνουμε καλά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180, αντιστάσεις, για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει.
Όταν είναι έτοιμο αφήνουμε να κρυώσει.
Πριν κρυώσει τελείως κόβουμε .
Όταν πια κρυώσει καλά βουτάμε στη λιωμένη κουβερτουρα.


Credits: Vasia Zaglara