Υλικά:
- 125 γρ κουβερτούρα
- 1 κούπα κακάο
- 1 ζαχαρούχο γάλα
- 250 γρ βούτυρο
- 200 γρ Μερέντα
- 1 κουτ γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 1 πακέτο μπισκότα μπτι Μπερ ή σοκολατένια (ότι μας αρέσει)
- Λίγο γάλα με κονιάκ για να βουτήξουμε τα μπισκότα
Εκτέλεση
- Σε κατσαρόλα ρίχνουμε την κουβερτούρα ψιλοκομμένη, το ζαχαρούχο γάλα, το κακάο, την μερέντα, το βούτυρο και το εκχύλισμα βανίλιας.
- Βάζουμε την κατσαρόλα σε πολύ χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να λιώσουν τα υλικά και να γίνει μια ωραία κρέμα σοκολάτας.
- Όταν είναι έτοιμη, βάζουμε την κρέμα σε μπολ και ρίχνουμε μέσα τα μπισκότα που έχουμε βουτήξει στο γάλα με το κονιάκ και έχουμε σπάσει σε κομμάτια.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Βάζουμε το μείγμα σε φόρμα σιλικόνης ή σε οποιοδήποτε άλλη φόρμα με μεμβράνη.
- Αφήνουμε στο ψυγείο για 4,5 ώρες.
Δημιουργός συνταγής: Vasia Zaglara