Διπλοφουρνιστά biscotti με αμύγδαλα



Μια συνταγή της κυρίας Μαρινας Μισαηλιδου για ΔΙΠΛΟΦΟΥΡΝΙΣΤΑ BISCOTTI ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Διπλοφουρνιστά biscotti με αμύγδαλα

Αρωματικά, πεντανόστιμα biscotti με αμύγδαλα και κράνμπερις ιδανικά να συνοδέψει τον καφέ μας και όχι μόνο.

Υλικά
2 αυγα
170 γρ. ζάχαρη
150 γρ. σπορέλαιο
2 βανίλιες
Ξύσμα απο 1 λεμόνι
Μια πρέζα αλάτι
1 φακ. μπέικιν
1 κούπα αμύγδαλα
1 κούπα κράνμπερι ή σταφίδες, ό,τι έχετε
300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

Χτυπαμε τα αυγά + ζάχαρη + σπορέλαιο.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά με τελευταίο το αλεύρι.
Η ζύμη ειναι κολλώδης, μην σαν τρομάζει αυτό έτσι πρέπει να είναι.
Αλευρώνουμε την επιφάνεια μας, αδειάζουμε τη ζύμη μας και σχηματίζουμε δυο μακρόστενα μπαστούνια.
Τοποθετούμε στο ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190 βαθμούς για 25-30 λεπτά.
Τα βγαζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν.
Με ενα πριονωτό μαχαίρι κόβουμε σε φέτες, τις τοποθετούμε στο ταψι στο πλάι και ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 15 λεπτά.
Γίνονται τέλεια!