Πτι φουρ



Μια συνταγή της κυρίας Αγγελικής Σκόνη για ΠΤΙ ΦΟΥΡ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ


Πτι φουρ

Υλικα για μπισκότα
1 πλάκα βουτύρου,εγώ βάζω βιταμ με βούτυρο
1 αυγό
115γρ.ζαχαρη άχνη
10γρ.μπεικιν, βανίλια
400γρ.περιπου αλεύρι γοχ(να γίνει μια ζύμη αφρατη,ας κολλάει λίγο στα χέρια, μπορεί να πάρει και λίγο παραπάνω)
Μαρμελάδα βερίκοκο
2-3 κουβερτουρες, τρούφα
1κ.γλ.ηλιελαιο

Χτυπάω πολύ καλά το βούτυρο και τη ζάχαρη, να ασπρίσει και να αφρατεψει
Στην συνέχεια ρίχνω και τα υπόλοιπα υλικά
Ανοίγω ένα φύλλο όχι πολύ λεπτό και με κουπ στο κόβω το σχήμα
Ότι περισσεύει το ξαναπλαθω και κάνω την ίδια διαδικασία όσες φορές και αν χρειαστεί
Τα ψήνω σε λαδόκολλα στους 180 στον αέρα, μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα οι άκρες τους
Αλείφω με μαρμελάδα και κλείνω 2-2 μαζί
Λιώνω κουβέρτουρα μαζί με το ηλιέλαιο σε μπεν μαρί και βουτάω κάθε μπισκοτάκι μέσα
Αφήνω μέχρι να κρυώσουν.